Primer pla a color de Sant Leandre de Sevilla

SOCIETAT

Santoral d'avui, dimecres 28 de febrer del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimecres, 28 de febrer del 2024, el Santoral de l'Església catòlica recorda el patró de Sevilla que, a més, és el protector contra el reumatisme

Aquest dimecres l'Església catòlica recorda un Sant que va aconseguir que es convertissin al catolicisme les tribus de visigots que van envair Espanya.

Qui és Sant Leandre de Sevilla, el Sant més important d'aquest dimecres 28 de febrer?

El Santoral aquest dia recorda especialment Sant Leandre de Sevilla, que va néixer a Cartagena l'any 540, si bé finalment va acabar fent a Sevilla al costat de la seva família. Formava part d'una família de sants: els seus germans Isidor, Fulgenci i Florentina, l'acompanyen en el santoral.

Triat com a bisbe de Sevilla, va crear una escola on s'ensenyaven totes les arts conegudes en aquell temps. Entre els alumnes hi havia Ermenegild i Recared, fills del rei visigot Leovigild. Va ser en aquell lloc on el fill del rei es va convertir a la Fe catòlica, provocant la ira del seu pare.

Quan va millorar la situació, va tornar a Sevilla. Hermenegild va ser ajusticiat per ordre del seu pare. Però aquest, en els darrers anys de la seva vida i influenciat pel testimoni del fill màrtir, va aconsellar el seu altre fill i successor, Recared, que canviés.

El nou rei, guiat per Leandre, va convocar el Concili III de Toledo, en què va rebutjar l'heretgia arriana i va abraçar la Fe catòlica. A Leandre li devem, a més de la conversió del rei, haver contribuït al ressorgiment de la vida cristiana a tota la Península.

Es van fundar monestirs, es van establir parròquies en pobles i ciutats, i nous Concilis van proporcionar sàvies legislacions en matèries religioses i civils. Va morir el 13 de març de l'any 596.

Leandre (Leandro en castellà) és un nom masculí d'origen grec que significa 'lleó'. A Espanya, fins a 7.657 homes podrien celebrar el sant gràcies a Sant Leandre de Sevilla.

Santes Cira i Marana

Santa Cira i Santa Marana eren dues germanes que van néixer al segle IV a Berea, Síria, en una rica família cristiana. Totes dues van ser educades per al matrimoni, però es van donar a la caritat com a eremites. Es van recloure totalment en cel·les segellades amb pedres, totalment emparedades, excepte dues petites finestres on anys més tard van morir.

Primer pla a color de Santa Cira i Santa Marana
Santes Cira i Marana | Gaudium press

Beat Daniel Alejo Brottier

Beat Daniel Alejo Brottier va ser un prevere francès de la Congregació de Sant Sulpici que va viure al segle XX. Es va dedicar completament a treballar a favor dels orfes. Conegut com 'el comerciant del cel', era un missioner ardent, però la seva mala salut el va obligar a abandonar la seva missió a l'Àfrica.

Primer pla del Beat Daniel Alejo Brottier en blanc i negre
Beat Daniel Alejo Brottier | ZENIT

Altres sants: el Santoral complet de dimecres 28 de febrer

A més de Sant Leandre de Sevilla, el Santoral ens recorda la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Osvald
  • Sant Romà
  • Beata Antònia de Florència
  • Beat Timoteu Trojanowski