Retrat de Sant Andreu Kim Taegon

Santoral d'avui, dimecres 20 de setembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobriu els sants que l'Església Catòlica recorda avui dia 20 de setembre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIJOUS, 21 de setembre, PUNXA AQUÍ!

El Santoral de l'Església Catòlica enumera les commemoracions dels sants reconeguts pels seus fets durant la seva vida. Els sants són els herois de la fe catòlica, dedicats a servir Déu i a la difusió del missatge de salvació. A continuació, expliquem els que se celebren avui així com la seva rellevància dins el cristianisme.

Quin Sant és avui: el més important d'aquest dimecres 20 de setembre

El sant de més rellevància dels que se celebren avui és Sant Andreu Kim Taegon, el que va ser primer sacerdot catòlic natural de Corea.

Fill de nobles coreans conversos, va veure sent un nen com el seu pare havia estat martiritzat per ser cristià en un país on la religió predominant era el confucianisme. Sant Andreu Kim Taegon va ser batejat als 15 anys. Després va viatjar fins al seminari més proper, a Macau, Xina.

Va tornar al seu país sis anys després, aquest mateix any va creuar el Mar Groc i va ser ordenat sacerdot a Xangai. Es va convertir en el primer sacerdot coreà. Va tornar a Corea on li va ser assignat preparar el camí per a l'entrada de missioners pel mar, per evitar els guàrdies de la frontera.

En 1846, quan comptava amb 25 anys, va ser arrestat, torturat i decapitat al costat del riu Han, prop de Seül, Corea. Va ser canonitzat per Joan Pau II l'any 1984 juntament amb altres màrtirs coreans.

Recorda, doncs, que avui és el sant d'aquells que tinguin per nom Andreu o Andrea.

Muntatge d´una església desenfocada i una Bíblia
Sant Andreu Kim Taegon va morir màrtir en la persecució contra els cristians | Getty Images, PixaBay

Altres Sants d'avui: el Santoral complet de dimecres 20 de setembre

A més de Sant Andreu Kim Taegon, el Santoral ens recorda la festivitat d'aquests altres sants i beats: