Muntatge del retrat de Sant Roc amb un gos en un cel ple de raigs i una creu

Santoral d'avui, dimecres 16 d'agost del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Consulta els sants que se celebren avui, 16 d'agost

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIJOUS, 17 d'agost PUNXA AQUÍ!

L'Església catòlica té un Santoral amb què estableix els sants que se celebren cada dia. Avui ho hem consultat per mostrar-te'ls. Para atenció.

Quin sant és avui: el més important d'aquest dimecres 16 d'agost

El sant més significatiu avui és Sant Roc. El que en sabem és que va néixer a Montpeller l'any 1295 i va ser fill del governador de la ciutat.

Amb només 20 anys es va quedar orfe i va decidir fer un canvi a la seva vida. Va començar per vendre tot el que li pertanyia i amb els diners que va guanyar, ho va repartir per als més desafavorits.

Més endavant, va començar un pelegrinatge a Roma on es va trobar una cosa que ho canviaria tot: la pesta. Europa en aquells moments estava assolada per la devastadora pandèmia on ell mateix va voler atendre i ajudar tots els malalts que es va anar trobant.

Malauradament, Roc també va emmalaltir i va marxar de la ciutat per viure en un bosc i no encomanar a ningú. Tot i que Roc estava allunyat per morir sol, s'explica que un gos li portava pa perquè s'alimentés. Més endavant, l'amo de l'animal es va trobar a l'home i es va encarregar de cuidar-lo perquè guarirà del tot.

Quan es va trobar recuperat, no va dubtar a tornar a encarregar-se d'ajudar tots els pobres i els malalts que va poder. Però, lamentablement, va haver d'interrompre la tasca de cuidar els més necessitats perquè va ser confós com un espia. Això va causar la seva detenció i una estada a la presó, on va acabar emmalaltint greument. Després de sortir, va acabar morint, però no se sap amb certesa la data del que ha passat.

Muntatge d´una església desenfocada i una Bíblia
Sant Roc va destacar per la seva bona voluntat i el seu amor a cuidar dels més necessitats | Getty Images, PixaBay

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dimecres 16 d'agost

A més de Sant Roc, us mostrem la celebració d'aquests altres sants: