Retrat de Sant Genar de Nàpols amb el fons del cel amb núvols i una creu cristiana

Santoral d'avui, dimarts 19 de setembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobreix quins són els sants que es commemoren durant la jornada del dia 19 de setembre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIMECRES, 20 de setembre PUNXA AQUÍ!

El Santoral de l'Església Catòlica recorda algunes de les figures principals de la seva història a les quals s'han declarat santes. A continuació mostrem a les que es ret homenatge avui dia.

Quin sant és avui: el més important d'aquest dimarts 19 de setembre

De tots els sants que avui recorda l'Església Catòlica el més reconegut és Sant Gener de Benevent que va néixer l'any 272 a Nàpols, Itàlia. Va ser elegit bisbe de Benevento on es va desenvolupar a l'apostolat, i va ser molt estimat per la comunitat cristiana. Va fer moltes obres de caritat a tothom sense importar-ne les creences.

Tot i això, durant la persecució de Dioclecià i Maximià, Gener és empresonat juntament amb els amics que l'acompanyen pels soldats del governador. Els seus captors volen convèncer-lo perquè renegui de la fe, però no ho aconsegueixen i l'introdueixen en un forn. Aleshores el sant surt sense cap mal ni tan sols a la roba.

L'endemà, juntament amb el diaca i altres cristians, és traslladat a l'Amfiteatre de Pozzuoli . Allí són tirats a les feres, les quals no els ataquen i es tiren als peus de Gener com si fossin ovelles manses.

Davant d'aquesta situació, es decideix decapitar-lo i així va morir l'any 305. Les seves restes descansen a la Catedral de Nàpols i hi cada 19 de setembre des de fa quatre segles succeeix un miracle. Un sacerdot col·loca a l'altar una ampolla amb la sang de Sant Gener i aquesta passa de ser sòlida i negra a líquida i de color vermell.

Recorda avui felicitar aquells que es diuen Genar, Jenaro, Jenara, Genarín...

Muntatge d'una creu catòlica i mans amb un rosari
Sant Gener és famós pel miracle que passa cada any des de fa segles, el dia de la seva festa, | PixaBay, Rattanakun

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dimarts 19 de setembre

A més, el Santoral recorda la celebració d'altres sants que detallem a continuació: