Imatge a color de Sant Bernabé Apòstol

SOCIETAT

Santoral d'avui, dimarts 11 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimarts, 11 de juny de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un dels primers deixebles de Jesús

Aquest dimarts, el Santoral recorda un Sant que és un dels primers cristians esmentats al Nou Testament.

Qui va ser Sant Bernabé, el Sant més important del dimarts, 11 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment a Sant Bernabé, que va néixer a Xipre al segle I. El seu nom apareix al Nou Testament: "Josep, anomenat pels apòstols Bernabé, tenia un camp; el va vendre i va portar els diners als peus dels apòstols".

Va formar part dels setanta primers deixebles que van succeir els dotze en la missió d'evangelitzar el món. Posteriorment, va ser destinat a Antioquia, Turquia, on va aconseguir un gran nombre de conversions. Després d'evangelitzar la zona, va tornar a Xipre amb el mateix propòsit.

Se li atribueix l'autoria de la Carta Paulina als hebreus i de l'escrit L'Evangeli de Bernabé. És considerat màrtir, a més d'apòstol, ja que va morir a Salamina l'any 61, lapidat pels romans.

Bernabé és un nom masculí d'origen hebreu que vol dir 'fill de la profecia'. Actualment, a Espanya uns 4.265 homes podrien celebrar el seu sant gràcies a Sant Bernabé apòstol.

Santa Rosa Francisca María de los Dolores

Santa Rosa Francisca María de los Dolores va ser una religiosa espanyola que va viure al segle XIX. Va aconseguir transformar una associació de pietoses dones a la Congregació de Germanes de La Mare de Déu de la Consolació, per a assistir les persones afligides.

Imatge a color de Santa Rosa Francisca Maria dels Dolors

Santa Paula Frassinetti

Santa Paula Frassinetti va ser una religiosa d'origen italià que va viure al segle XIX. Va fundar la Congregació de Germanes de Santa Dorotea. Es va distingir per la seva fortalesa d'ànim, per la seva gran delicadesa a l'obrar i per l'energia amb què va dirigir el seu Institut.

Primer pla a color de Santa Paula Frassinetti

Altres Sants: el Santoral complet del dimarts 11 de juny

El Santoral de l'Església Catòlica també recorda aquest dia la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Rembert de Bremen
  • Sant Màxim de Nàpols
  • Sant Paris de Treviso
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: