Muntatge de Sant Gaietà de Thiene en un fons d'un camp de blat

Santoral d'avui, dilluns 7 d'agost del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobreix aquí quins sants se celebren avui 7 d'agost

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIMARTS, 8 d'agost PUNXA AQUÍ!

El Santoral de l'Església catòlica té establert per a cada dia la festivitat de diversos sants. A continuació, us explicarem quines se celebren avui i la seva importància en el cristianisme.

Continua llegint, avui pot ser que hagis de felicitar algun amic o familiar per la seva onomàstica.

Quin sant és avui: el més important d'aquest dilluns 7 d'agost

Sant Gaietà de Thiene és el sant més rellevant del dia 7 d'agost. Va néixer l'any 1480 a Vicenza, en una família de nobles, ja que pertanyia a la família dels comtes de Thiene.

Gràcies a la seva economia i posició social, va poder estudiar Dret Civil i Canònim, cosa que el va portar a ser nomenat protonotari apostòlic a la cort del papa Juli II amb tan sols 25 anys.

Va ajudar la Santa Seu a reconciliar-se amb la República de Venècia i, retirant-se de la vida cortesana, va fundar una societat de sacerdots i prelats, que la va anomenar l'Oratori de l'Amor Diví.

Va treballar com a confessor, ja que va ser ordenat monjo dos anys després, i a la seva ciutat natal va fundar un hospital per curar malalts, Ospedale degli Incurabili.

A més d'obrir aquest hospital, va ajudar a la creació d'una Ordre anomenada, l'Orde dels Pares Somascos, va fundar la seva pròpia amb el nom d'Ordre dels Teatins o Clergues Regulars, el Monte di Pietá i va lluitar contra la reforma protestant.

El 7 d'agost de 1547 va morir a Nàpols. El papa Climent X l'any 1671 el va proclamar sant. Se'l considera el Sant de la Providència i el patró del pa i del treball.

Muntatge d'una creu i mans d'una persona resant
Sant Gaietà de Thiene és el Sant de la Providència i el patró del pa i del treball | PixaBay, Pexels

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dilluns 7 d'agost

A més de Sant Gaietà de Thiene, el Santoral de l'Església catòlica festeja per avui aquests altres sants:

- Papa Sixt II, va néixer l'any 215 a Grècia de l'imperi romà. Bisbe que es va convertir en el vint-i-quatrè papa de l'Església Catòlica. En aquest càrrec només va durar un any, del 257 al 258, ja que l'emperador Valeriano va fer una forta repressió contra els cristians i va posar fi a la vida de moltes persones, inclòs ell.

- Sant Victici de Ruan, soldat que en convertir-se al cristianisme va deixar les armes. Va portar la paraula de Déu per les tribus de Flandes, Hainault i Brabant. Entre l'any 386 i 393 es va convertir en bisbe de Ruan, va lluitar per mediar entre les disputes que hi havia entre diversos bisbes. Va escriure un famós text anomenat La lloança dels sants.

- Santa Afra d'Augsburg, va néixer al segle III a Augsburg. Es va convertir al cristianisme després que el bisbe Narcís de Girona es refugiés a casa d'Afra i la seva mare. La va batejar i, quan Narcís se'n va anar de la casa, la van agafar per portar-la davant l'emperador Dioclecià. Ella es va negar a renunciar a la seva fe i aquest li va morir.

- Sant Miquel de la Mora

- Sant Donat de Besançon

- Sant Albert de Sicília

- Sant Donat d'Arezzo

- Beat Nicolás Postgate

- Beat Edmundo Bojanowski

- Beat Vicent de L'Aquila