Retrat de Sant Josep Cupertino amb el fons d´una església

Santoral d'avui, dilluns 18 de setembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Consulta els sants la festivitat dels quals es commemora durant la jornada del dia 18 de setembre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIMARTS, 19 de setembre PUNXA AQUÍ!

El Santoral de l'Església Catòlica determina quins són els sants que se celebren a cadascun dels dies de l'any. Tot seguit repassem els més destacats del dia d'avui.

Quin Sant és avui: el més important d'aquest dilluns 18 de setembre

Cada 18 de setembre es commemora la vida i l'obra de sants i beats. El més rellevant d'avui és Sant Josep de Copertino que va néixer a la petita ciutat de Copertino, Itàlia, l'any 1603 amb el nom de Josep María Desa. El seu pare es va veure embolicat en el fracàs econòmic d'un conegut a qui havia prestat els seus diners, i va acabar a la misèria.

Josep va venir al món en un estable com Jesús i des de petit va ajudar a casa per contribuir a l'economia domèstica, treballant com a servent. A causa de l'educació que li va inculcar la mare, que era una dona molt devota, el jove es va sentir atret per la religió.

Amb només 17 anys va voler formar part d'ordres com els franciscans o caputxins, però ho van rebutjar. El motiu que argumentaven era que no el consideraven capaç de formar-se, perquè “no era bo per a res”.

No obstant això, alguna cosa va succeir i finalment va ser admès com a frare franciscà el 1625 per votació unànime dels frares de la comunitat. Tot i la fama que el precedia, la seva humilitat, la seva amabilitat, el seu esperit de penitència i amor a la pregària van fer que tots els religiosos ho apreciessin.

Anys després va passar a ordenar-se capellà, i, conscient de la poca capacitat que tenia per predicar, ho suplia amb una vida de pietat intensa.

Va ser conegut pels episodis místics que se li atribueixen: èxtasi, curacions miraculoses i fins i tot levitació. Va morir als 60 anys a Osimo, Itàlia, i va ser canonitzat en 1767.

La festivitat de Sant Josep de Copertino ens recorda que també podem felicitar els qui es diuen Josep, Josepa, Pepe o Pepa, per exemple. A més del 19 de març, avui també recordem els anomenats amb el nom de Josep.

Muntatge d'una església amb espelmes i creu
Avui se celebra la festivitat del patró dels opositors | Getty Images, Pexels

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dilluns 18 de setembre

El Santoral avui ens recorda també la celebració d'aquests altres sants: