Retrat de Sant Pafnuci d'Egipte amb el fons d'una església

Santoral d'avui, dilluns 11 de setembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Et mostrem els sants que es commemoren durant la jornada del dia 11 de setembre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIMARTS 12 de setembre PUNXA AQUÍ!

El Santoral és el conjunt de les persones venerades a l'Església Catòlica com a sants o beats en una data del calendari determinada. A continuació repassem quins són els més destacats avui dia.

Quin sant és avui: el més important d'aquest dilluns 11 de setembre

El sant més significatiu dels que avui se celebren és Sant Pafnuci d'Egipte. Va néixer l'any 251 i va ser l'anacoreta més famós del temps. Ha passat a la història per haver estat deixeble de Sant Antoni de Portmany, a més va ser qui va dirigir espiritualment a Santa Thais.

Home ermità, vivia d'herbes, aigua, una mica de pa i poca cosa més, i era sotmès a grans austeritats, manca de son, feina, pregària i penitències. Una solitud que es veia sovint interrompuda pels qui el visitaven per rebre consell, escoltar-lo o imitar-lo en la recerca de Déu.

La seva fama es va estendre i va haver d'abandonar la seva solitud després de ser nomenat bisbe de Tebaida, Egipte. Va portar una vida lligada a la pregària i penitències, cosa que el va enfortir per enfrontar-se a la persecució de cristians. A més va haver de suportar el martiri, del qual va quedar il·lès, però sense una cama i sense un ull.

Malgrat tot, Sant Pafnuci d'Egipte va ser finalment alliberat i això va provocar que novament defensés la seva religió 'a capa i espasa'. De fet va lluitar per la fe catòlica contra l'arrianisme, fins que va morir a Egipte l'any 360.

És considerat uns dels Pares del Desert. I és a més el sant a qui se li demana, juntament amb Sant Antoni, per trobar alguna cosa que s'ha perdut.

Muntatge d'una creu i Sant Elies
El sant que avui es commemora és el patró per trobar les coses perduda i dels que segueixen mals camins | España Diario TIPS, Rattanakun

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dilluns 11 de setembre

El Santoral avui a més indica aquests altres sants i beats: