Primer pla a color de Sant Isaïes al costat d'un àngel
SOCIETAT

Santoral d'avui, dijous 9 de maig del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dijous, 9 de maig del 2024, l'Església Catòlica recorda un dels grans profetes del poble d'Israel

El Santoral de l'Església Catòlica aquest dijous recorda Sant Isaïes, considerat el "príncep dels profetes" per haver presagiat l'arribada de Jesús.

Qui va ser Sant Isaïes, el Sant més important de dijous, 9 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Isaïes, que va néixer sobre l'any 765 a C. a Jerusalem. Va ser estadista, assessor de reis, poeta, orador i escriptor. A més, és considerat un dels majors profetes hebreus.

Va defensar a ultrança l'aliança dels reis de Judà amb els imperis estrangers. En totes les guerres que es van lliurar va confiar en Yahveh, tal com va quedar reflectit al Llibre d'Isaïes.

El cristianisme considera que aquest llibre és l'anunci del naixement, la passió i la glòria de Jesucrist. Per aquest motiu, Isaïes rep el sobrenom de "príncep dels Profetes". Va ensenyar la santedat i el caràcter ètic del missatge de Déu i va ser crític amb els errors comesos pel seu poble.

Això sí, el seu paper va ser fonamental per mantenir els ànims de la seva gent durant el captiveri a Mesopotàmia. Segons la tradició judeocristiana, el profeta va patir martiri i va morir serrat a mans del rei Manassès l'any 695 a.C

Isaïes (Isaías en castellà) és un home masculí procedent de l'hebreu, que significa 'Yahveh és salvació'. Aquest dia, uns 3.286 homes podrien celebrar a Espanya el seu sant gràcies al profeta.

Sant Pacomi de Tebaida

Sant Pacomi va ser un abat d'origen egipci que va viure al segle III. Sent pagà es va sentir impressionat pel testimoni de caritat cristiana envers els soldats detinguts a la presó comuna. Va obrir nombrosos monestirs per rebre els monjos en règim de vida comuna i va escriure per a ells una cèlebre Regla.

Primer pla a color de Sant Pacomi de Tebaida

Beata Carmen Rendiles Martínez

La beata Carmen Rendiles Martínez va ser una religiosa d'origen veneçolà que va viure al segle XX. Des de petita va mostrar la seva inquietud per la vida religiosa, però la seva condició física (va néixer sense el braç esquerre) va ser motiu de rebuig en algunes congregacions. Finalment, va ingressar a la Congregació Servis de Jesús al Santíssim Sagrament de Veneçuela.

Primer pla a color de la Beata Carmen Rendiles Martínez

Altres Sants: el Santoral complet del dijous 9 de maig

El Santoral també recorda la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Germes de Roma
  • Sant Josep Dô Quang Hiên
  • Sant Dionís de Vienne
  • Sant Geronci de Ficocle
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: