Primer pla a color Sant Joan el Silenciós
SOCIETAT

Santoral d'avui, dijous 7 de desembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

No us perdeu tots els sants que l'Església Catòlica recorda avui, 7 de desembre, mitjançant el seu Santoral

L'Església Catòlica indica cada dia a través del Santoral els sants coneguts per la seva tasca o pels seus miracles. És un compendi que reuneix els noms dels sants i els beats que l'Església celebra oficialment en dies concrets al llarg de l'any.

L'Església avui recorda especialment un sant que destaca per la seva devoció pel recolliment.

Quin Sant és avui: el més important d'aquest dijous 7 de desembre

Entre tots els sants que avui es veneren, el més destacat és Sant Joan el Silenciós anomenat així per la seva devoció pel recolliment. Va néixer el gener de 454 a Nicòpolis, Grècia. Sent petit va quedar orfe i es va veure obligat a viure de manera independent.

En assolir la majoria d'edat va construir un monestir amb les seves mans amb deu companys més, amb els quals convivia en comunitat. Amb els 28 anys va ser nomenat bisbe de Colònia. Més endavant, va decidir traslladar-se a Jerusalem on, segons els escrits, es va obrir un miracle.

El sant era en una de les seves oracions nocturnes quan va veure aparèixer una creu brillant. Aleshores una veu li va dir "Si vols salvar-te, segueix aquesta llum". Guiat per aquestes paraules, va seguir el rastre de llum que el va conduir fins a la laura, com esmentaven als monestirs, de Sant Sabas.

En veure el punt a què li va portar l'aparició, va decidir ingressar al claustre. Així va començar a treballar amb els obrers en la construcció d'un hospital amb la resta de clergues. Després va passar a formar part del servei als hostes, per als que treballava fidelment.

Després de veure els avenços del novici, sant Sabas el va enviar a retirar-se a una ermita per dedicar-se a la vida contemplativa, on va romandre setanta-sis anys en plena soledat.

Sant Atenodor, un altre Sant important d'avui

Màrtir del segle IV que va ser turmentat amb el foc i posat a prova amb altres suplicis sota l'Emperador Dioclecià i el prefecte Eleusis. Finalment, va ser condemnat a la pena capital, però quan el botxí va caure a terra cap altre va gosar decapitar-lo, pregant es va adormir en el Senyor.

Primer pla de Sant Atenodor a color
Sant Atenodor | Parroquía San Martín de Porres

Santa Maria Josefa Rosselló

Fundadora de les Filles de La nostra Senyora de la Misericòrdia, va néixer el 1811 a Albissola Marina, Itàlia. Des de petita es va distingir per la pietat i la gran devoció. Quan havia mort ja havia fundat 66 convents de la seva comunitat.

Primer pla a color de Santa Maria Josefa Roselló sobre fons d´un convent
Santa Maria Josefa Rosselló | Wikipedia

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dijous 7 de desembre

A més de Sant Joan el Silenciós, l'Església Catòlica commemora avui, mitjançant el Santoral, la celebració d'aquests sants que indiquem tot seguit: