Primer pla a color de Sant Isidor de Sevilla

SOCIETAT

Santoral d'avui, dijous 4 d'abril del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dijous, 4 d'abril del 2024, l'Església Catòlica recorda un eclesiàstic catòlic i erudit hispà de l'època visigoda

Aquest dijous el Santoral de l´Església Catòlica recorda un Doctor de l´Església, que va ser bisbe de Sevilla durant més de tres dècades.

Qui és Sant Isidor de Sevilla, el Sant més important d'aquest dijous 4 d'abril?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment San Isidoro de Sevilla . Nascut l'any 560 a Cartagena, forma part del grup dels Quatre Sants d'aquesta localitat juntament amb els seus tres germans grans.

El seu germà gran, San Leandro, va ser bisbe de Sevilla 20 anys va influir en l'educació del seu germà petit. A ell va succeir Isidoro a la diòcesi de Sevilla durant 38 anys.

El seu altre germà, Sant Fulgenci, va ser Bisbe de Cartagena i d'Astigi, actual Écija. La seva germana Santa Florentina va dirigir diversos convents i va ajudar tota la comunitat.

Format amb la lectura de Sant Agustí i de Sant Gregori Magne, Isidoro va ser un escriptor excels del seu temps. De fet, està considerat un dels mestres de l'Europa medieval i un dels primers organitzadors de la cultura cristiana.

Va fundar un col·legi eclesiàstic que seria el bressol dels futurs seminaris, buscant assolir la maduresa espiritual i intel·lectual del clergat espanyol. Sant Isidor va morir a Sevilla l'any 636, als 76 anys, deixant un record inesborrable d'humilitat, santedat i saviesa. L'any 1722 el Papa Innocenci XIII el va consagrar Doctor de l'Església per la seva aportació cultural, i és considerat un dels Pares de l'Església.

Isidoro és un nom que procedeix del terme grec 'Isidoros' i significa 'regal d'Isis'. A Espanya, unes 10.872 persones podrien celebrar el seu sant aquest dia.

Sant Plató de Constantinoble

Sant Plató de Constantinoble va ser un monjo d'Àsia Menor, que va viure cap a finals del segle VIII i principis del segle IX. Va viure a Constantinoble en temps de l'emperador Constantí Coprònim i va treballar com a notari. Una ocupació que va canviar per la vida religiosa i va ser bandejat dues vegades per dir la veritat.

Primer pla a color de Sant Plató de Constantinoble
Sant Plató de Constantinoble | Hagiopedia

Sant Benet de Palerm

Sant Benet de Palerm va ser un religiós d'origen italià que va viure al segle XIX. Anomenat el 'Negre' pel color de la seva pell, va ser primer eremita, i va entrar després a l'Ordre dels Germans Menors. Es va mostrar sempre humil i ple de fe a la divina Providència.

Primer pla a color de Sant Benet de Palerm
Sant Benet de Palerm | Infovaticana

Altres Santos: el Santoral complet del dijous 4 d'abril

El Santoral de l´Església Catòlica recorda també la celebració d´aquests altres sants i beats:

  • Sant Agatòpode
  • Sant Pere de Poitiers
  • Sant Teòdul
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: