Figura de Sant Asprenat de Nàpols en un cel blau

Santoral d'avui, dijous 3 d'agost del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Assabenta't de quins sants se celebren avui, 3 d'agost

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIVENDRES, 4 d'agost PUNXA AQUÍ!

Avui, 3 d'agost, l'Església catòlica ha establert al Santoral que aquesta jornada es celebren diversos sants.

A continuació, us donarem els noms dels quals es recorden avui i per què han estat tan importants, juntament amb una breu explicació del que van fer. Estigues atent, avui pot ser que hagis de felicitar algú.

Quin sant és avui: el més important d'aquest dijous 3 d'agost

El sant més rellevant d'aquesta jornada és, sens dubte, Sant Asprenat de Nàpols. No hi ha gaires dades sobre ell i les que han arribat a nosaltres són molt inconcrets.

Va néixer a Nàpols entre els segles II i III i, segons s'explica, Pere l'apòstol va estar a Nàpols i allà va guarir una anciana d'edat avançada anomenada Càndida l'Anciana.

Aquesta dona en veure que estava curada li va demanar que fes el mateix amb un amic seu que estava malalt, aquest va resultar ser Asprenat.

Posteriorment, va ser batejat, consagrat i va aconseguir ser el primer bisbe de Nàpols. Es diu que Asprenat i Càndida van ser els primers napolitans a ser convertits al cristianisme.

Va morir al segle III a la mateixa Nàpols i avui és venerat allà i s'invoca per curar la migranya.

Muntatge d'una creu i mans d'una persona resant
Molta gent invoca Sant Asprenat de Nàpols perquè els guareixi la migranya | PixaBay, Pexels

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dijous 3 d'agost

El Santoral de l'Església catòlica diu que avui, 3 d'agost, a banda de Sant Asprenat de Nàpols, se celebren aquests sants i beats:

- Sant Martí de Màsic, va néixer en una família rica, però ho va deixar tot per consagrar la seva vida a Déu. Va portar una vida molt solitària i va romandre molts anys a la muntanya Màsic, sol i tancat en una cova, fins que va morir l'any 580. La gent s'acostava a aquesta cova per demanar-li que fes miracles.

- Sant Eufroni d'Autun, bisbe d'Autun, ciutat de la Gàl·lia Lugdunenca de l'imperi romà. Va construir una basílica en honor a Sant Simforià, va combatre l'heretgia de l'arrianisme i del pelagianisme. A més, eren amic de Sant Lupo de Troyes i va morir l'any 475.

- Sant Pere d'Anagni, va néixer al segle XI a Salern, Itàlia. Va ser un monjo benedictí que va acabar sent bisbe d'Anagni pel papa Gregori VII. Va construir una nova catedral a la ciutat i va participar i va promoure la Primera Croada a Terra Santa. Va morir l'any 1105 i va ser canonitzat pel papa Pacual II quatre anys després de la seva mort.

- Sant Pere Julià Eymard, prevere i fundador de la Congregació del Santíssim Sagrament.

- Beat Salvador Ferrandis Segui, sacerdot espanyol que va ajudar molts pobres i malalts.

- Beat Agustí Kazotic, religiós de l'orde dominic, bisbe de Zagreb i de Lucera.

- Beat Francesc Bandrés Sánchez, sacerdot.