Retrat de Sant Bartomeu Apòstol

Santoral d'avui, dijous 24 d'agost del 2023: Quin Sant se celebra avui?

No us perdeu els sants que se celebren durant la jornada d'avui 24 d'agost

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIVENDRES, 25 d'agost PUNXA AQUÍ!

L'Església Catòlica determina la celebració de diferents sants. Per això, a través del seu Santoral, hem consultat els més rellevants.

A més, explicarem les dades que els caracteritzen perquè entenguis per què es celebren durant la jornada d'avui.

Quin és avui: el més important d'aquest dijous 24 d'agost

El sant més significatiu d'avui és Sant Bartomeu apòstol. Va ser apòstol de Jesucrist i també se'l coneix com Natanael.

Una de les dades més importants és que se li va aparèixer Jesús, després de ressuscitar al mar de Tiberiades. I no només això, també va ser testimoni d'aquell del que va ser deixeble quan va pujar al cel. Després d'aquest fet, va predicar a Armènia o Índia, entre altres llocs.

També es coneix que va morir martiritzat, ja que els sacerdots pagans es van queixar de la tasca evangelitzadora al rei d'Armènia. És per això que Astiages, el monarca, va ordenar a Bartomeu que adorés els seus déus.

Com que l'apòstol es va negar a seguir aquestes indicacions de la màxima autoritat, el rei va ordenar que fos escorxat fins que renunciés tot allò que tingués a veure amb la seva fe. Com que no va cedir, va acabar morint.

Sant Bartomeu també és patró de l'Església Armènia, igual que dels sastres, treballadors del cuir i enquadernadors.

Muntatge d´una església desenfocada i una Bíblia
Sant Bartomeu va morir per no voler renunciar a la seva fe cristiana | Getty Images, PixaBay

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dijous 24 d'agost

El Santoral ens indica també la celebració d'aquests altres sants:

  • Santa Emilia de Vialar, religiosa francesa nascuda el 12 de setembre de 1797 a Gaillac. Ha passat a la història per ser la fundadora de la congregació missionera que respon al nom de Germanes de Sant Josep de l'Aparició. Va morir a Marsella el 1856, per culpa d'una hèrnia, quan el seu ordre ja tenia més de 50 cases repartides per diversos continents.
  • Sant Audeno de Rouen, que va estar al capdavant del bisbat de Rouen durant 43 anys. Des d'aquest càrrec, va fundar abadies, va protegir la vida monàstica i va acabar amb el paganisme a la seva diòcesi. Va morir per una malaltia l'any 684.
  • Santa Joana Antida Thouret, monja gal·la del segle XVIII que va començar la seva vida dedicada a Déu dins de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Ella va ser l'encarregada de fundar el 1799 la Congregació de les Germanes de la Caritat que porta el seu nom.
  • Sant Jordi Limniota
  • Beat Maximià Binkiewicz
  • Beat Andrés Fardeau