Imatge a color del martiri de Sant Desideri de Langres
SOCIETAT

Santoral d'avui, dijous 23 de maig del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dijous, 23 de maig de 2024, l'Església Catòlica recorda un màrtir italià del segle IV

El Santoral de l'Església Catòlica d'aquest dijous recorda Sant Desideri de Langres, un bisbe que va morir màrtir per defensar el seu poble dels vàndals.

Qui va ser Sant Desideri de Langres, el Sant més important de dijous, 23 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica té una especial menció avui per a Sant Desideri de Langres, que va néixer al segle IV a Gènova, Itàlia. Va pertànyer a una família humil dedicada a l'agricultura.

Quan va morir el bisbe de Langres, es diu que Sant Desideri va sentir que va ser inspirat per portar les regnes de la seva església. El Sant va prendre possessió del càrrec i va complir amb rigor amb totes les obligacions que li corresponien. Va arribar a ser un gran doctor i intèrpret de les Sagrades Escriptures.

Va morir decapitat durant una invasió bàrbara que va passar entre els anys 355-357, invasió que va ser repel·lida per Julià l'Apòstata.

Els bàrbars estaven sotmetent els cristians. Aleshores, el bisbe es va dirigir al rei dels bàrbars per suplicar pel seu poble. El monarca, lluny de mostrar misericòrdia, va decidir matar el mateix bisbe.

Explica una tradició que, després de decapitat, el cos del bisbe va recollir el cap tallat. Va tornar a entrar a la ciutat a través d'una obertura d'una roca que es va obrir per deixar-lo passar. Una obertura que continua sent exhibida fins avui.

Desideri, Desiderio en castellà, és un nom masculí d'arrels llatines, que significa 'fora de les estrelles'. A Catalunya, actualment, uns 211 homes reben aquest nom i celebren aquest dia el seu sant.

Sant Joan Bautista de Rossi

Sant Joan Bautista de Rossi va ser un prevere d'origen italià que va viure al segle XVIII. Va atendre a Roma els pobres i marginats als quals va instruir en la santa doctrina.

Imatge a color de Sant Joan Baptista de Rossi confessant

Beata Maria Gargani

La beata Maria Gargani va ser una religiosa italiana que va viure al segle XX. Va fundar l'Institut de les Germanes Apostòliques del Sagrat Cor. Fomentà els valors cristians tant al camp escolàstic com al parroquial.

Primer pla en blanc i negre de la beata Maria Gargani

Altres Sants: el Santoral complet del dijous, 23 de maig

El Santoral també recorda la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Miquel de Sinnada
  • Sant Eutiqui de Norcia
  • Sant Guibert
  • Sant Honorat de Subiaco
  • Sant Siagri
  • Sant Spes de Norcia
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: