Retrat de Jesucrist amb el fons del cel i una creu brillant

Santoral d'avui, dijous 14 de setembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Descobriu els sants que l'Església Catòlica commemora avui 14 de setembre

MOLT IMPORTANT! Aquesta notícia és ANTIGA. Per veure el santoral d'aquest DIVENDRES, 15 de setembre PUNXA AQUÍ!

L'Església Catòlica a través del Santoral celebra cada dia un o més sants. Troba aquí la vida dels sants i beats que se celebra aquesta jornada.

Que sant que és avui: el més important d'aquest dijous 14 de setembre

Cada 14 de setembre se celebra l' Exaltació de la Santa Creu , una data en què es recorda i honra la creu en què va morir el nostre Senyor Jesucrist. La consideració de la fusta en què Jesús va ser crucificat, evoca el misteri de l'amor diví, lliurat sense mesura per a redempció de tots els homes. Per tant, el dia d'avui es celebra l'onomàstica de tots aquells els homes i dones el nom de les quals és Creu.

El Papa Sant Joan Pau II es va referir a la creu de Crist. És "en què es mor per viure; per viure en Déu i amb Déu, per viure en la veritat, en la llibertat i en l'amor, per viure eternament".

Segons la tradició, al segle IV, l'emperadriu Santa Helena , mare de Constantí, va trobar a Jerusalem la fusta en què va morir Jesucrist. La relíquia romandria a la ciutat fins que, cap a l'any 614, fou sostreta pels perses en qualitat de trofeu de guerra. Anys després, l'emperador Heraclio la va rescatar i, així, la fusta va tornar a la Ciutat Santa el 14 de setembre de 628.

L'Exaltació de la Creu honra la Creu de Crist. Un instrument fet sagrat per l'oferiment que el Senyor va fer de si mateix per a la nostra salvació.

Muntatge d'una església amb espelmes i creu
L'Exaltació de la Creu honra la Creu de Crist en què Jesús va morir per la nostra salvació | Getty Images, Pexels

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del dijous 14 de setembre

A més de l'Exaltació de la Santa Creu, l'Església Catòlica commemora avui, mitjançant el Santoral , la celebració d'aquests sants que indiquem tot seguit:

  • Sant Albert de Castro Gualteri , bisbe del segle XIII que va jugar un paper essencial en la vida dels eremites de la muntanya Carmel. Traslladat de l'Església de Vercelli a la de Jerusalem, va donar una Regla als eremites de la muntanya Carmel . Mentre celebrava la festa de la Santa Creu, fou assassinat per l'espasa d'un malvat, a qui havia reprès.
  • Santa Notburga d'Eben , va néixer a la segona meitat del segle XIII, era una pagesa i cuinera que solia donar l'aliment que podia als més pobres. Feines que sempre va compaginar amb la seva fe, que la portaven a anar a missa cada diumenge. La seva dedicació a les feines domèstiques i al servei de Crist en els pobres va ser exemple de santedat per als seus compatriotes.
  • Santa Salustia de Roma , casada amb Sant Cereal , es va convertir al cristianisme, instruïda en la fe per Sant Corneli papa. Màrtir a les persecucions de Decio, va morir a Roma l'any 251.
  • Sant Pere de Bellevaux
  • Sant Matern de Colònia
  • Sant Gabriel Taurí Dufresse
  • Beat Claudi Laplace