Pintura d´una dona amb hàbit religiós i corona d´espines.
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimarts 9 de juliol del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimarts, 9 de juliol de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda una mística caputxina d'origen italià

Aquest dimarts, el Santoral recorda una religiosa que va destacar per la seva vida de pregària i d'alta contemplació, acompanyada de fenòmens místics extraordinaris.

Qui va ser Santa Verónica Giuliani, la Santa més important de dimarts, 9 de juliol?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Santa Verònica Giuliani que va néixer a Mercatello d'Urbino, Itàlia, el 1660. Sent molt jove va ingressar al convent caputxí de Cita de Castello, a Umbria, on va prendre el nom de Verònica.

La seva devoció a la Passió de Crist va ser sempre molt gran. Més encara arran d'una visió de Nostre Senyor amb la creu a sobre. Aleshores Verònica va començar a patir un agut dolor al costat.

Anys després va tenir una altra visió en què el Senyor li va donar a agradar el calze. Aleshores Verònica va acceptar i, des d'aquell moment, els estigmes de la Passió van començar a gravar-se en el seu cos i en la seva ànima. També les marques de la corona d'espines van aparèixer sobre el seu front i les petjades de les nafres es van formar als seus membres.

Durant més de tres dècades va exercir al seu convent el càrrec de mestra de novícies. Va morir el 1727 deixant escrit un relat de la seva vida i les seves experiències místiques, que va ser de gran utilitat en el procés de beatificació.

Abans de morir li va dir al seu confessor que els instruments de la Passió del Senyor estaven impresos al cor. Li va dibuixar el seu cor, representant aquests instruments, ja que deia que els sentia perquè canviaven de posició. Durant l'autòpsia es va posar al descobert una sèrie d'objectes que es corresponien amb els que la santa havia dibuixat.

Verònica és un nom femení que procedeix del grec i que significa “portadora de la victòria”. A Espanya actualment unes 72.023 dones reben aquest nom i podrien celebrar aquest dia el seu sant.

Beat Adriano Fortescue

El beat Adriano Fortescue va ser un pare de família i cavaller anglès que va viure al segle XV. Va ser acusat calumniosament de traïció en temps del rei Enric VIII, va ser empresonat. Va morir màrtir en ser decapitat.

Pintura d´un home amb aurèola i capa amb una creu blanca.

Santa Paulina del Cor de Jesús Agonitzant

Santa Paulina del Cor de Jesús Agonizante va ser una religiosa italiana que va fundar a Brasil la Congregació d'Hermanitas de la Immaculada Concepció. La seva missió era atendre malalts i pobres, als quals va servir amb gran humilitat suportant molts treballs i penalitats.

Retrat blanc i negre d'una monja amb hàbit fosc i expressió seriosa.

Altres Sants: el Santoral complet del dimarts 9 de juliol

El Santoral de l'Església Catòlica també recorda aquest dia la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Josep Yuan Zaide
  • Sant Nicolau Pieck i companys
  • Santa Everilda de Saxònia
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: