Santiago Niño Becerra insisteix en el gran problema de l'economia espanyola ara mateix
L'economista dóna unes quantes claus per millorar la situació de l'ocupació
El prestigiós economista Santiago Niño Becerra s'acaba de pronunciar sobre un dels grans assumptes que preocupen el país. La situació econòmica no resulta tan pròspera com podria semblar.
En les darreres hores feia una valoració sobre una notícia d' Expansió . S'hi recollia que el mercat laboral espanyol havia perdut durant aquest segle 4,5 milions de persones de 20 a 40 anys. Això seria un dels motius pels quals les empreses es troben tantes dificultats per cobrir algunes parades.
La caiguda brutal de la natalitat i l'envelliment de la població s'amagarien darrere d'aquestes dades tan pessimistes. És especialment preocupant la situació que es registra a la cornisa cantàbrica, que lidera aquesta crisi d'ocupació.
Niño Becerra va oferir el seu punt de vista sobre això. Es mostra contrariat amb aquest informe presentat per la patronal de la petita i mitjana empresa Cepime.
Sosté que "a Espanya, amb un 12% d'atur i un 15% de subocupació forçosa. A més de "1 milió d'emigrats des del 2008, el problema no és de falta de demografia". Ho atribueix sobretot a la "productivitat baixa i insuficient".
Tal com recollia aquest estudi, els mals que pateix el sector laboral al nostre país només es posarien remei amb un augment d'habitants. Però l'economista creu que això “agreujaria el problema” encara més.
No veu un problema de demografia
Amb anterioritat també es va pronunciar sobre una altra informació vinculada amb la demografia. S'hi revelava que el 2026 la població europea arribaria al seu sostre ia partir d'aquí començaria a arronsar. Indicaven que augmentaria la pressió econòmica en haver-hi una taxa d'activitat més baixa i més de dependència.
Santiago Niño Becerra insistia en el missatge. Sosté que Europa "no té un problema de baixa població, sinó de baixa productivitat", cosa que s'agreuja en el cas d'Espanya. Explica que la "atur juvenil, la subocupació no desitjada i l'emigració mostren que, o sobra població activa o no es reté la necessària".
Més notícies: