Una dona passa pel costat d'un cartell de Ryanair a la terminal un de l'aeroport de Dublín.

Ryanair ho deixa clar: hem d'anar dient adéu als bitllets tirats de preu

La companyia Ryanair ha donat un missatge clar, la majoria de preus no seran com abans

Ryanair i els bitllets tirats de preu són cosa del passat. El concepte que molts tenien al cap de volar a qualsevol racó d'Europa per 12 o 15 euros ha quedat enrere.

Tot això ha explicat Elena Cabrera, "country manager" de Ryanair a Espanya i Portugal, en una entrevista exclusiva amb La Razón. Et donem l'explicació d'aquesta desaparició a continuació.

Els motius de la desaparició d'aquests bitllets

L'increment dels costos del combustible a causa de la inflació i la recuperació dels salaris retallats durant la pandèmia són part del motiu. A això cal afegir la desaparició d'algunes aerolínies i les fusions d'altres. Tot això ha portat l'aerolínia a ajustar els preus.

Segons Cabrera, la tornada als bitllets de 9,99 o 10,99 euros per trajecte és una tasca complicada i poc probable en el futur pròxim.

Durant el primer trimestre fiscal, Ryanair ha experimentat un augment del 42% en el preu mitjà dels bitllets. Arribant a una mitjana de 49 euros. La pandèmia i el posterior augment del preu del petroli han influït significativament en aquest canvi.

Un avió de Ryanair sobrevolant un aeroport
L'increment dels costos del combustible, entre d'altres motius, és la causa de la desaparició dels bitllets barats de Ryanair | PixaBay

Les companyies aèries, en un esforç per estimular la demanda en els moments més difícils de la pandèmia, havien reduït els preus. Ara, amb la recuperació en marxa, han optat per recuperar-los.

Tot i els augments, Ryanair continua sent una opció assequible per a molts viatgers, però és inevitable que els preus s'ajustin a les noves condicions del mercat. Elena Cabrera confia que, encara que els preus continuaran a l'alça el trimestre vinent, ho faran de manera més moderada.

Afirmen que segueixen sent la companyia aèria més barata per volar

La directiva de Ryanair assegura que segueixen sent la companyia aèria més barata per volar, i les seves xifres donen suport a aquesta afirmació. Durant el primer trimestre fiscal, l'aerolínia va obtenir guanys per un valor de 663 milions d'euros. És una xifra quatre vegades més gran que l'obtinguda en el mateix període de l'any anterior.

El creixement ha estat significatiu. Especialment si es té en compte que l'any previ es va veure afectat per la invasió d'Ucraïna el febrer del 2022.

El panorama es mostra favorable de cara a l'estiu, amb un “bon ritme de reserves”, segons comenta Elena Cabrera.

Diversos passatgers esperen per facturar l'equipatge als taulells de la companyia Ryanair a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, a Madrid el 20 de desembre de 2019
Les dades avalen que Ryanair continua sent la companyia més barata de volar | Europa Press

Espanya, el segon mercat més important per a Ryanair després d'Itàlia, també té bones perspectives per a la temporada estival. La companyia ha afegit 60 rutes addicionals, aconseguint un total de 725, i ha establert dues noves bases operatives amb 150 freqüències més per atendre la creixent demanda.

La mirada en el futur

Cabrera projecta un increment del 25% en l'activitat de tota la xarxa de Ryanair per aquest hivern. Tot i això, perquè aquest creixement sigui sostenible, l'aerolínia insisteix en la importància de mantenir les taxes aeroportuàries congelades.

Ryanair argumenta que un augment de les taxes aeroportuàries pot afectar negativament el creixement i la connectivitat de les rutes aèries. Per mantenir la seva competitivitat i continuar expandint-se, l'aerolínia considera vital que les taxes es mantinguin estables fins a l'any 2024. D'aquesta manera, podran continuar oferint tarifes assequibles als clients i garantir una connectivitat més gran entre destinacions.

Per afrontar els creixements projectats a curt i llarg termini, Ryanair ha realitzat un ambiciós desemborsament per augmentar la flota. La companyia ha formalitzat la comanda més gran de la seva història, adquirint 300 aeronaus Boeing 737 MAX, que s'espera que siguin lliurades entre els anys 2027 i 2033. A més, han rebut recentment una important comanda de 210 aeronaus, de la qual ja han rebut 21 avions aquest trimestre.