Imatge d'un embotit damunt d'una taula i amb unes estovalles

Retiren dels supermercats espanyols dos coneguts embotits: revisa si els has comprat

L'AESAN ha ordenat retirada de diversos productes de la marca Indústries Càrniques Sierra Nevada S.L. per presència de Listeria monocytogenes

Nova alerta de l'AESAN. En aquest cas, per uns embotits de la marca Industrias Cárnicas Sierra Nevada S.L. distribuïts a diversos supermercats de l'Estat espanyol. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha ordenat la retirada de diversos productes carnis de la marca andalusa per presència de Listeria monocytogenes en alguns dels seus lots.

Va ser el 24 d'octubre passat quan l'AESAN va llançar l'alerta. Segons l'organisme, diversos dels lots de la marca Industrias Cárnicas Sierra Nevada S.L. contenien el perillós bacteri conegut per la indústria càrnia.

En concret, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va ordenar la retirada dels lots següents.

Marca: Indústries Càrniques Sierra Nevada SL.

  1. Núm. de RGSEAA: 10.05545/GR
  2. FUET IBÈRIC: Lot L3023 i data de caducitat 09/06/2024.
  3. SALSITXÓ IBÈRIC: Lot L1223 i data de caducitat 22/03/2024.
  4. XORIÇO IBÈRIC: Lots L0723 i L0923 i totes les dates de caducitat d'aquests lots.
  5. FUET IBÈRIC MINI: Lot L2223 i totes les dates de caducitat daquest lot.
  6. XORIÇO VELA PICANT: Lot L2623 i totes les dates de caducitat d'aquest lot.
  7. FORMATGE DE PORC: Lot L2223, 2523, 2623, 2823, 2923 i 3023 i totes les dates de caducitat.

Imatge d'uns embotits de la marca Indústries Càrniques Sierra Nevada S.L.
Diversos productes de la firma Industrias Cárnicas Sierra Nevada S.L. han estat retirats dels supermercats | Industrias Cárnicas Sierra Nevada S.L.

El producte, distribuït a Andalusia i Balears

Així mateix, cal ressenyar que aquests productes van ser distribuïts majoritàriament en supermercats d'Andalusia i en un de les Illes Balears. En concret, van ser distribuïts a Còrdova, Granada, Màlaga i Sevilla; i també en un establiment de les Balears (tot i que es desconeix de quin establiment es tracta). 

Tot i així, l'AESAN no descarta que hi pugui haver redistribucions a altres comunitats autònomes, per la qual cosa demana que sigui el consumidor el que extremi les precaucions respecte al producte retirat.

Per això, des de l'organització nutricional recomanen a les persones que tinguin a casa aquests productes de la marca Industrias Cárnicas Sierra Nevada S.L. que s'abstinguin de consumir-los. Doncs el seu consum pot comportar simptomatologia compatible amb la listeriosi, com ara la diarrea, la febre o vòmits.

És més, en cas d'haver consumit productes d'aquests lots i presentar els símptomes esmentats, l'AESAN recomana a les persones afectades que acudeixin a un centre de salut el més aviat possible.