Una parella feliç abraçant-se a la platja amb un bitllet de loteria i diners en efectiu al fons.
SOCIETAT

Resolt un dubte important sobre compartir els dècims de la Loteria de Nadal

Descobreix detalladament el que has de fer si et toca la loteria en aquesta situació matrimonial

A molts els sorgeix el dubte de què passa si un cònjuge guanya la Loteria de Nadal, especialment si estan casats amb separació de béns. És obligatori compartir el premi? A continuació, et donem una explicació clara i senzilla sobre el que diu la llei en aquest tipus de casos.

Això has de fer si guanyes la Loteria de Nadal amb separació de béns

La separació de béns és una forma d'organització econòmica en què cada cònjuge manté la propietat dels seus béns de manera independent. Això significa que cadascú és amo d'allò que adquireix durant el matrimoni i no estan obligats a compartir els seus guanys o béns, tret que així ho desitgin.

Una parella abraçada de fons i una imatge d'una persona amb diners a la mà

Si estàs casat sota aquest règim i et toca un premi de Loteria de Nadal, la llei no t'obliga a compartir-ho amb el teu cònjuge. Els diners del premi es consideren un bé personal, ja que van ser adquirits per tu i no per tots dos. Això és clau en la separació de béns: cadascú administra el seu patrimoni de manera independent.

És necessari compartir el premi?

No hi ha una obligació legal de compartir el premi de la Loteria de Nadal en el règim de separació de béns. Però això no vol dir que no puguis fer-ho si així ho desitges.

Moltes parelles decideixen compartir els guanys, encara que no sigui obligatori, com a gest de confiança o per acords personals. És important recordar que, encara que legalment no calgui, la comunicació en parella és fonamental.

El que has de fer si estàs casat en guanys

Si estàs casat sota el règim de guanys, la situació canvia. En aquest cas, els béns i els guanys que s'obtenen durant el matrimoni pertanyen a tots dos cònjuges.

Una dona sorpresa davant d'una administració de Loteries i Apostes de l'Estat a Espanya.

Això inclou el premi de la Loteria de Nadal. És a dir, si un dels dos guanya, els diners s'han de compartir de manera equitativa. Per tant, el premi seria considerat com a part del patrimoni comú.

I si comprem el dècim entre tots dos?

Independentment del règim matrimonial, si el dècim de la Loteria de Nadal va ser comprat entre tots dos, el premi es reparteix d'acord amb la proporció en què va ser adquirit.

Per exemple, si tots dos han contribuït a parts iguals per comprar la butlleta, el premi es dividirà 50/50. Això aplica tant per al règim de separació de béns com per al de guanys.

➡️ Societat

Més notícies: