Jordi Cruz amb camisa blava posa davant un fons de fulles de tardor amb un cercle que mostra un pastís desenfocat.
SOCIETAT

La recepta de Jordi Cruz que has de fer aquesta tardor: per llepar-se els dits

El cuiner ha gosat improvisar un deliciós plat en un directe del seu perfil de xarxes socials

Jordi Cruz sap bé com conquerir els paladars més exquisits. L'èxit dels seus restaurants parla per si mateix i de tant en tant s'anima a compartir una mica de saviesa. Ho fa a través de les seves xarxes socials i amb directes en què mostra com cuina a casa.

Com a bon xef, no es conforma amb qualsevol plat i d'unes mandonguilles et crea un arròs sorneguer que es pot convertir en la teva recepta preferida. Concretament, Jordi Cruz ha versionat unes clàssiques mandonguilles amb sípia i les ha afegit en un arròs que ha elaborat de manera original. Aprofitant la salsa d'aquesta recepta de carn i de peix típica catalana, ha fet un sofregit que ha servit de base per a un plat estrella.

El truc de no moure l'arròs perquè el sorneguer sigui esplèndid ho fa en directe. Pel que Jordi Cruz ha fet gala de la seva generositat i ha ensenyat una recepta que, confessa, és la primera vegada que la fa. Pot semblar una mica elaborat, però un cop tens els passos clars, en només uns minuts podràs tenir una joia a la teva cuina.

Jordi Cruz explica el pas a pas

La recepta de Jordi Cruz té diverses fases i per a cadascuna es necessiten uns ingredients diferents.

Per al brou de cocció:

  • 5 litres d'aigua mineral
  • 500 grams de costella de porc
  • 1 carcassa de pollastre
  • 500 grams de caps de gamba
  • 2 quilograms de peixos de roca
  • 1 ceba morada
  • 4 grans d'all
  • 1 porro
  • 1 arrel de julivert
  • ½ pastanaga
  • ½ xirivia
  • 25 grams d'api
  • 2 nyores
  • 2 fulles de llorer

Per a les espècies:

  • 5 grams de safrà
  • 15 grams de pebre negre
  • 5 grams de llavors de comí

Per a l'arròs:

  • Paella de 45 cm de diàmetre
  • 250 grams d'arròs albufera
  • 50 ml d'oli
  • 1300 ml de brou de cocció
  • 5 grams de sal
  • 1,5 grams d'espècies de paella
  • 100 grams de sípia a daus
  • Cues pelades de gamba
  • 100 grams de sofregit de fer les mandonguilles
  • 15 mandonguilles guisades
Jordi Cruz amb uniforme de xef està en una cuina amb una estufa on es cuina un guisat de mandonguilles en una paella.

Una recepta per veure les estrelles

Tal com mostra Jordi Cruz al seu vídeo, primer caldrà fer les mandonguilles i, quan ja estiguin llestes, posar-se amb el brou. Amb tot això, el pas final serà elaborar un arròs que ha volgut cuinar com a homenatge als valencians. Una bona paella és el plat per excel·lència d'una comunitat que viu els seus moments més difícils.

El mateix Jordi Cruz qualifica el final de la seva paella “de 10”. Així que si vols aprendre dels millors cuiners del país, ja tens tot el que necessites per triomfar. Pot ser una recepta ideal per fer-la en un diumenge de tardor, sense pressa, però amb afecte i molt de sabor.

➡️ Societat

Més notícies: