Primer pla de Jordi Cruz parlant amb un fons de tardor i un gràfic de bombolles de diàleg amb signes d'interrogació.
SOCIETAT

La recepta de Jordi Cruz que és molt fàcil de fer i no et pots perdre aquesta tardor

El deliciós plat del xef català que destaca per l'ús de bolets frescos, l'ingredient preferit d'aquesta temporada

La tardor ha arribat, i amb ella, les ganes de gaudir de plats reconfortants i plens de sabor. Les temperatures baixen i la nostra alimentació s'adapta a aquesta nova estació. Sopa de ceba, cuits, cremes… i per descomptat, els arrossos cobren un protagonisme especial.

Entre la gran varietat d'opcions, hi ha una recepta que destaca pel seu gran gust: l'arròs amb bolets de Jordi Cruz. El qual no només és fàcil de preparar, sinó que també permet gaudir del sabor autèntic de la tardor.

Imatge primer pla de Jordi Cruz al Festival de Televisió celebrat a Vitoria el 6 de setembre de 2023

Els ingredients que es necessiten per recrear la recepta de Jordi Cruz

Abans de llançar-te a la cuina, assegura't de tenir tots els ingredients que el xef Jordi Cruz ens indica. Per començar, necessitaràs preparar un brou i una crema que donaran un toc especial al plat. Aquí t'especifiquem el que necessites:

1. Per al brou i la crema

Per al brou, Jordi Cruz ha especificat que cal:

  • 1 litre de brou d'au torrat.
  • 1 kg de pollastre trossejat.
  • 2,5 litres d'aigua.
  • 1 pastanaga mitjana.
  • Mig porro.
  • 1 ceba.
  • 1 branqueta d'api.
  • 1 xirivia mitjana.
  • 100 grams de nap blanc.
  • 3 alls i sal.
Muntatge de fotos de Jordi Cruz amb expressió seriosa al costat d'un plat de risotto amb xampinyons sobre un fons fosc.

I per a la crema:

  • 250 ml de crema de bolets, que es fa amb 350 grams de ceps edulis o una altra varietat.
  • 1,5 litres de brou de pollastre rostit.
  • 1,5 dl de nata per cuinar.
  • 150 grams de ceba tendra.
  • 150 g de mantega, sal i pebre blanc.

2. Per a l'arròs

  • 1,2 litres del brou i la crema que heu preparat.
  • 400 grams d'arròs.
  • 300-400 grams de bolets.
  • 180 grams d'escalunyes.
  • 3 alls.

A més de sal, pebre blanc, mantega, oli d'oliva, tòfona, espàrrecs i una mica de formatge parmesà.

El moment de la veritat: a cuinar!

Els passos que ha indicat Jordi Cruz al vídeo d'Instagram són molt senzills. Primer, cal afegir en una cassola el brou i la crema que ja has preparat amb tots els ingredients anteriors. Si no tens la crema, pots fer servir només el brou, o fins i tot un de diferent si és necessari.

En una paella, fon una mica de mantega i afegeix l'all picat fins que quedi daurat. Després, abaixa el foc i afegeix l'escalunya amb una mica de sal. Quan l'escalunya estigui al punt, incorpora els bolets seleccionats, assaona amb sal i pebre i cuina fins que el sofregit estigui daurat.

A continuació, afegeix l'arròs a la paella, ruixa una mica d'oli d'oliva i barreja-ho bé. Després, aboca el brou i la crema de la cassola sobre l'arròs, assegurant-te de barrejar tot i deixa que es cuini a foc baix.

Mentrestant, poseu un cassó amb aigua a escalfar i escalda els espàrrecs uns segons. En una altra paella, salteja els bolets d'acompanyament amb una mica de mantega.

Finalment, lamina la tòfona i el formatge parmesà per donar un toc especial. Emplata, afegeix els bolets saltats i culmina amb les làmines de formatge i tòfona. L'aroma, els colors i, per descomptat, el sabor et transportaran a la calidesa dels dies de tardor.

No oblidis que aquesta és l'època perfecta per explorar els bolets frescos del mercat. Anima't a tastar aquesta recepta fàcil de Jordi Cruz i sorprèn els teus coneguts amb un plat que no oblidaran!

➡️ Societat

Més notícies: