La recepta del xef Dani García que no pot agradar més als amants del formatge
És un plat americà realment famós que es fa de manera molt senzilla aconseguint un resultat deliciós
La pasta és un dels àpats que més èxit té entre la gent i rar és a qui no li agrada. Per això, qualsevol recepta que fem, normalment és garantia que agradarà als nostres comensals. Aquí tens les instruccions per fer la coneguda recepta de pasta americana mac & cheese, segons el conegut xef Dani García.
És una recepta realment senzilla que té com a resultat un menjar molt saborós. A més, si ets amant del formatge o coneixes algú que sí que ho sigui, no pots deixar-la passar per alguna cosa. I és que t'encantarà, a més, perquè no necessitaràs gaire temps per preparar-la.
Ingredients per a la recepta de Dani García
Ingredients per cuinar mac & cheese, segons Dani García
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Mantega | 75 grams |
Farina | 55 grams |
Llet | 600 ml |
Formatge gouda | 300 grams |
Formatge emmental | 300 grams |
Formatge parmesà ratllat | 120 grams |
Pasta coquillette valfleuri | 250 grams |
Panko | 120 grams |
Mantega fosa | 50 grams |
Pebre vermell dolç | 1 cullerada |
Mostassa | 1 cullerada |
Sal | Al gust |
Pebre | Al gust |
Així es cuinen els mac&cheese, segons Dani García
1. Comencem amb la beixamel
Per preparar la beixamel, posem en una cassola la mantega i la farina. Després afegim la llet juntament amb una mica de sal i pebre. Finalment, ho deixem cuinant a foc baix més o menys durant 10 minuts.
2. Afegim el formatge
Quan hagin passat els 10 minuts, toca introduir el formatge al nostre plat. Concretament, hem de posar tant el gouda com l'emmental, per poder ser ratllats. És important que no deixem de remoure en cap moment perquè tot es barregi bé i no quedin grumolls.
3. Coem la pasta
Aquest pas es pot anar fent alhora que els anteriors, sempre vigilant que no se'ns cogui gaire. Quan tenim la pasta llesta, la tirem al recipient de la beixamel i ho barregem tot bé. En aquest pas, Dani García recomana escórrer la pasta en fer-la fora, però no del tot.
4. Preparem la crosta
Per crear-la, haurem de tirar sobre la nostra barreja el formatge parmesà, el panko, la mantega fosa i una cullerada de pebre vermell dolç. Ho repartim bé perquè no quedi cap part sense res i ho fiquem al forn amb la funció de gratinar a la part superior. Dani García recomana, com a toc final i opcional, ratllar per sobre una mica de tòfona negra.
Més notícies: