Carme Ruscalleda amb ulleres i jaqueta de xef sobre un fons de fulles de tardor i utensilis de cuina dibuixats.
SOCIETAT

La recepta de Carme Ruscalleda que és molt fàcil de fer i perfecta per al fred

La cuinera ha aprofitat la moda del menjar asiàtic per preparar un plat adaptat amb ingredients locals

Carme Ruscalleda és una cuinera catalana que es caracteritza per crear plats de tota la vida. Li agrada la cuina lenta i amb productes de proximitat, qualitat i amb la menor elaboració possible. Ara bé, com qualsevol cuiner, crear i inventar també forma part del seu dia a dia, per això ha creat un plat únic.

Aprofitant l'auge de la fusió gastronòmica dels darrers anys, Carme Ruscalleda s'ha animat a crear un ramen a la catalana. Es tracta d'un clàssic plat japonès, incorporant ingredients tradicionals de la cuina catalana, com la ratafia i el bacallà. El resultat és una preparació que respecta l'essència del ramen però amb un toc local.

Els ingredients no són difícils d'aconseguir i junts formen la combinació perfecta de sabors i textures. Si també t'apassiona el menjar i, sobretot, menjar, ja pots seguir la recepta de la Carme Ruscalleda. La revista Cuines l'ha publicat amb tota mena de detalls, així que només et toca seguir-la per poder assaborir l'èxit.

Un bol de ramen amb escuradents aixecant fideus i banderoles decoratives al fons.

Carme Ruscalleda innova amb els ingredients

La recepta es divideix en tres parts principals: elaboració del brou, salsa i guarnicions. Per al brou, s'utilitza un quilo i mig de cansalada al costat de vegetals com porros, all, ceba, pastanagues i gingebre. Aquests ingredients es couen en cinc litres d'aigua per obtenir un brou saborós i ben estructurat.

La cansalada es talla a trossos i es daura abans d'afegir-se al brou, cosa que li aporta un sabor intens i profund. Després de coure a foc lent durant dues hores, es cola el brou i es reserva. Mentrestant, la cansalada es refrigera per ser utilitzada més tard.

La salsa, per altra banda, és un element distintiu que barreja 600 grams de salsa de soja amb 200 grams de ratafia. Aquesta combinació inusual ofereix un equilibri entre el salat i el dolç, reforçat pel gingebre ratllat, all i porro. Es cuina fins que bull, es cola i es deixa refredar, servint tant per marinar els ingredients com per potenciar els sabors del ramen.

Carme Ruscalleda amb ulleres i jaqueta de xef apareix davant d'una cuina amb utensilis i una mà abocant oli a una paella.

El toc final de la xef

Per a la guarnició, Carme Ruscalleda ha inclòs elements típics de la cuina catalana. Un exemple són el bacallà dessalat i els ous marinats a la salsa. Així mateix, s'hi inclouen ingredients comuns del ramen com els fideus de blat integral, les algues i bolets.

Els ous es couen a baixa temperatura durant sis minuts per mantenir una textura cremosa dins. Finalment, tant el bacallà com els ous es marinen a la salsa per afegir un extra de sabor. Sens dubte, una explosió de cultures i tradició que Carme Ruscalleda ha sabut conjugar a la perfecció.

➡️ Societat

Més notícies: