Muntatge amb fons de massapans i cercle vermell amb dona gran
SOCIETAT

Recepta de l'àvia: prepara massapà casolà de Nadal amb només 5 ingredients

Triomfa per Nadal elaborant aquest clàssic toledà que no deixarà els teus convidats gens indiferents

Et dono uns segons perquè pensis un clàssic irresistible durant Nadal. El massapà, amb el seu sabor exquisit i la seva textura única, és capaç de conquerir tots els nostres paladars.

Des de Toledo, d'on es diu que és originari, AlbertoDMajano, al seu canal de YouTube, ens ensenya al costat de la seva àvia, Agustina Caño, els passos a seguir per fer el teu propi massapà casolà. I què millor que aprendre en mans d'una toledana?

Així que afegeix a la teva propera llista de la compra un quilo d'ametlles d'alta qualitat, aproximadament 800 grams de sucre, quatre clares d'ou, una culleradeta de mel i un lleuger toc d'aigua.

El procés, un art culinari

Per començar amb el nostre increïble massapà, Caño ens ensenya com combinar magistralment les ametlles amb el sucre, seguit per la incorporació acurada de les clares d'ou i un pessic de mel.

Mazapan casero de Toledo, RECETA DE MI ABUELA (hecho a mano, queda demasiado rico)

La màgia realment succeeix en afegir l'aigua gradualment, aconseguint la consistència desitjada. Caño ens guia a través d'aquest procés, destacant la importància de cada pas per obtenir la barreja perfecta i gaudir del massapà.

De la massa a les figures

Des de formes simples fins a detalls més elaborats, la creativitat té un paper crucial en aquest pas. Amb la massa llesta, ja podem donar forma a cadascun del nostre massapà. Agustina ofereix consells per crear pinyons amb la mateixa massa, afegint un toc distintiu a cada peça.

Després de deixar reposar les figures, és el moment de coure fins que comencin a estar daurades. Un cop tretes, quan s'hagin refredat una mica, untar-les amb ou batut els donarà un toc més de brillantor. Ja veuràs que cada mos serà una celebració d'autèntic sabor. Deliciós massapà!

Un homenatge als proveïdors de qualitat

Aquest procés no estaria complet sense agrair als proveïdors d'ingredients de qualitat. Agustina Caño dedica la seva recepta a Vicente de Sant Vicenç de la Barquera, que proporciona les ametlles essencials per a aquest menjar. Un reconeixement a la importància de comptar amb els millors per assolir resultats excepcionals.

La recepta de Caño per fer massapà casolà de Toledo és un viatge de sabors autèntics i tradició. Mans a l'obra i a gaudir d'aquesta deliciosa tradició nadalenca!