Muntatge amb una oficina, diversos empleats i una noia sorpresa
SOCIETAT

Ets un treballador unicorn? Descobreix aquest tipus d'empleat que tot cap necessita

Aquest tipus de treballador cada vegada es demana més a les empreses a causa de la seva eficàcia i la capacitat per adaptar-se a les exigències del mercat

L'èxit dun negoci depèn en gran mesura dels empleats. Els empresaris demanen personal resolutiu, amb actitud i capacitat d'adaptar-se a les circumstàncies. Totes les companyies posen els seus ulls en el que s'anomena com a treballador unicorn.

A més de comptar amb unes habilitats tècniques excepcionals, també caldrà cultivar les qualitats personals. Això contribuirà a tenir més presència en qualsevol entorn laboral.

Les característiques d'un treballador unicorn

El treballador unicorn no només destaca pel seu talent a l'empresa, sinó també per la seva capacitat per millorar en certes habilitats de la seva indústria. Fa tot el possible per mantenir-se actualitzat en les últimes eines i tecnologies del sector on exerceix la seva tasca. L'única manera de ser competitiu és formant-se constantment.

També ha de posar de part seva per millorar en qüestions com el treball en equip, el lideratge, la comunicació efectiva i resolució de problemes. A la fi, la major part de les tasques s'efectuen dins d'un col·lectiu en què participen altres professionals.

En la mesura que sigui possible cal mostrar-se sempre amb un to optimista i positiu. D'aquesta manera resultarà més senzill fer front als desafiaments del dia a dia a l'empresa, però també influirà en la imatge que tenen els altres sobre nosaltres.

Els treballadors unicorns són compromesos amb l'empresa i dediquen a la seva tasca tot el temps que calgui. Són constants a l'hora de complir les seves comeses i busquen sempre el millor per al negoci.

Aquest tipus d'empleats sempre estan oberts a millorar, a escoltar les propostes dels altres i a adaptar-se als canvis de l'empresa. Aquesta habilitat per adaptar-se a nous escenaris us resultarà de gran ajuda en un món laboral subjecte a una evolució constant.

Els 7 tipus de treballadors unicorns

Entre els treballadors unicorns, com assegura el fundador de la firma de reclutament Vanderbloemen Search Group, cal diferenciar set tipus.

Tipus de treballador unicorn

Tipus d'unicornCaracterístiques
Unicorn en equipÉs col·laboratiu, sempre disposat a donar un cop de mà a la resta
Unicorn ràpidRealitzen la seva tasca amb eficàcia i saben distingir el que és urgent del menys important
Unicorn positiuMostra una actitud optimista, fins i tot en situacions complicades
Unicorn autènticSón molt honestos, capaços de crear un ambient positiu, admetre'n els errors i aprendre'n
Unicorn solucionadorFa tot el possible per trobar solucions als problemes i dedica els seus esforços a superar obstacles
Unicorn creatiuPlantegen noves idees i intenten innovar per resoldre els contratemps
Unicorn productiuTreballen amb eficàcia i eficiència, fixant prioritats i complint els terminis

Una persona pot combinar característiques de diferents unicorns, per la qual cosa el treballador no només tindrà un únic perfil a l'empresa, recull Huffington Post. La qualitat que els fa diferents és la capacitat per evolucionar i ajudar a la millora del negoci.

➡️ Societat

Més notícies: