Muntatge de bitllets de 20 i 50 euros i una rodona amb mans mostrant un tracte

Els 4 grans bancs espanyols que cobren comissions de fins a 60 € al setembre

Mantenir un compte corrent pot suposar un gran problema financer

Quatre dels bancs més grans del país estan imposant comissions que van des de 3 fins a 60 euros. La càrrega econòmica addicional d'aquestes comissions és especialment preocupant per a aquells que no compten amb recursos econòmics abundants o que intenten estalviar.

Mantenir un compte corrent pot ser molt car

Avui dia, el manteniment d'un compte corrent pot costar als clients fins a 240 euros l'any. A més de les tarifes de manteniment, se sumen les despeses per l'emissió i la renovació de targetes.

Aquesta situació representa un gran desafiament per als que fan un esforç per estalviar durant l'any en curs, segons expliquen els experts del comparador de productes financers HelpMyCash.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Segons les dades recopilades per HelpMyCash, al setembre almenys tres dels principals bancs espanyols estan aplicant comissions als clients. Aquestes comissions varien des de 3 euros fins a un sorprenent màxim de 60 euros:

Banc Sabadell

Els clients que tenen un compte a Banc Sabadell, a excepció del compte 'Cuenta Online Sabadell, s'enfrontaran a una comissió de fins a 60 euros el dia 24 de setembre. Aquesta tarifa es cobra trimestralment i està subjecta als requisits de vinculació del banc.

Muntatge d'un datàfon i rodona amb bitllets d'euro
Els experts indiquen que mantenir un compte corrent pot sortir molt car | Getty Images, DAPA Images

BBVA

Els titulars del compte 'Cuenta Nómina Va Contigo' a BBVA van abonar 40 euros el 15 de setembre. Aquesta comissió, que el banc cobra cada tres mesos, no s'aplica al compte en línia sense comissions, que és una opció lliure de despeses.

Banc Santander

Els titulars del compte 'Cuenta Santander' hauran de pagar fins a 20 euros aquest mes i en els següents, llevat que compleixin certs requisits específics. Hi ha una fórmula per evitar aquestes comissions:

Implica domiciliar una nòmina de com a mínim 600 euros o una pensió de 300 euros. A més de pagar almenys tres rebuts domiciliats o utilitzar una targeta com a mínim sis vegades cada trimestre, entre altres opcions, segons indiquen els experts.

ING

Aquest banc també està aplicant una comissió de tres euros al compte 'Cuenta Nómina' si els clients no compleixen els requisits establerts. Els experts assenyalen que els clients que tinguin un 'Cuenta Nómina' i estiguin pagant comissions poden optar per tancar-lo i obrir un 'Cuenta Nocuenta'. Tot i que té menys avantatges, és gratuïta i no imposa requisits addicionals.

D'aquesta manera et pots estalviar de pagar comissions

Els analistes del comparador de productes financers HelpMyCash ofereixen alguns consells pràctics sobre com eludir aquestes comissions i trobar alternatives més assequibles:

El primer pas per evitar pagar comissions és explorar el mercat a la recerca de comptes bancaris gratuïts. Hi ha una àmplia varietat de productes gratuïts disponibles per a nous clients que ofereixen tots els serveis essencials, des de targetes fins a serveis com Bizum.

Unes mans subjectant un telèfon mòbil que té l'aplicació de Bizum oberta
Moltes entitats ofereixen serveis gratuïts com Bizum | Getty Images

Els comptes bancaris en línia gratuïts solen ser una excel·lent opció per evitar comissions. No obstant això, és important tenir en compte que alguns d'aquests comptes estan dissenyats específicament per a clients nous. Si ja sou client d'un banc, és possible que no pugueu obrir un compte en línia gratuït a la mateixa entitat.

L'excepció és 'Cuenta NoCuenta' d'ING, que està disponible per a qualsevol client d'ING, independentment de si són nous o antics clients.

Si la teva única relació amb un banc és un compte que t'està costant diners en comissions, considera canviar de banc. Fer-ho és un procés relativament senzill.

Alguns bancs ofereixen comptes sense comissions, però amb requisits de vinculació, com ara domiciliar una nòmina o fer un nombre mínim d'operacions amb targetes. Assegureu-vos de comprendre aquests requisits i estar disposat a complir-los si decideixes optar per un compte que els requereixi. Això us ajudarà a evitar comissions no desitjades.