Un edifici al fons, amb una noia pensativa a l'esquerra, i al cercle, una piscina

SOCIETAT

Qui es pot banyar a la piscina comunitària, si vius de lloguer?

Hi ha molts dubtes sobre qui pot fer ús de la piscina d'una urbanització, quan la casa és de lloguer

Per escapar de la calor de l'estiu molts opten per refrescar-se a la piscina de la seva urbanització. Suposa tot un luxe, que no està a l'abast de tothom. Aquells que es troben de lloguer es pregunten moltes vegades si en poden fer ús, o si aquest dret correspon al propietari.

En general, quan es lloga un immoble, la resta de serveis i espais també se solen incloure en el contracte. L'arrendatari podrà beneficiar-se, per tant, dels trasters, places de garatge i qualssevol altres dependències o serveis cedits com a accessoris de la finca pel mateix arrendador. Així ho recull la Llei d'Arrendaments Urbans a l'article 2.2.

Amb tot això, el llogater serà qui tingui la possibilitat de gaudir de la piscina comunitària. El responsable de l'àrea jurídica de Alquiler Seguro, Álvaro Crespo, indica a La Razón que l'amo "ha cedit el seu ús". Per això, no podrà accedir a l'espai que ocupa la piscina.

Muntatge d´un home pensatiu, un edifici i una piscina

L'ocupant de l'habitatge, per tant, pot gaudir de l'habitatge, però també de les zones comunes que pertanyen a la comunitat. Això sí, es requereix que aquesta condició aparegui contemplada en el contracte.

En cas de no cedir l'ús de la piscina comunitària, serà el propietari qui en gaudeixi. El portal immobiliari Fotocasa explica que la llei permet que totes dues parts triïn l'opció que més els convingui.

És possible que l'amo i l'inquilí utilitzin la piscina?

El propietari no es podrà banyar a la piscina comunitària si l'ha cedit per contracte a l'inquilí. I molts es preguntaran si és possible que tots dos puguin beneficiar-se d'aquest espai alhora. En principi, però, no es preveu aquesta opció mentre estigui en vigor l'acord de lloguer.

Muntatge amb nadats i piscina comunitària vista des d'un costat

No obstant això, seria convenient revisar els estatuts de la comunitat. En alguns casos es podria permetre que tant propietari com llogater la facin servir, respectant les normes. En qualsevol cas, tampoc acostuma a ser habitual.

Què passa en cas que es faci un mal ús de la piscina?

Encara que l'habitatge romangui arrendat, l'amo no s'ha de despreocupar. Si el llogater no s'ajusta a les normes imposades sobre l'ús de la piscina, la comunitat pot reclamar al propietari de la casa llogada. El portal immobiliari detalla, a més, que podrien interposar una demanda judicial contra l'arrendatari.

➡️ Societat

Més notícies: