'No ho facis mai': La policia mana un encàrrec als clients dels bancs espanyols
La policia envia un missatge contundent a les xarxes alertant d'una estafa cada cop més habitual al nostre país
La Policia Nacional ha alertat d'una estafa els ciutadans a través d'un post de X publicat aquest dimarts. "Has rebut un missatge de la teva suposada entitat bancària? Compte, pot ser un cas de phishing per robar les teves dades i els teus diners", diu el text.
"Mai descarreguis arxius adjunts, ni facis clic en enllaços", avisen des de la Policia Nacional. Aquest missatge ve adjunt a un vídeo explicatiu d'una agent on posa de manifest que aquests fraus estan creixent com l'escuma els últims anys a Espanya.
La Policia Nacional alerta els clients dels bancs: compte amb el phishing
L'agent que explica aquesta nova estafa tan utilitzada pels ciberdelinqüents comença així la seva advertència. "Avui us portem un veritable clàssic de les ciberestafes, el phishing. Bàsicament, consisteix que reps un missatge de correu d'un banc o d'una entitat amb què està relacionat", exposa.
Abans de res, aquesta deixa clar que es tracta d'“un missatge molt real i tot quadra, la direcció, les imatges, el disseny i el text. A vegades portes pressa i altres vegades resulta que just estàs esperant un correu d'aquesta empresa”, adverteix.
“El cas és que piques i acabes introduint el teu nom d'usuari i contrasenyes d'accés. Però compte, el que estàs fent és donar aquestes claus als cibermals, que no perden el temps per utilitzar-les. Així, podran entrar al teu banc de debò i netejar els teus comptes", avisa sobre l'estafa tots els seguidors de la Policia Nacional.
Els consells vitals de la Policia Nacional per escapar de les estafes
“Segur que estàs pensant 'a mi això no em passaria', però creu-me, pot passar a qualsevol que no segueixi aquests consells”, prossegueix aquesta agent. Una que ha vist com aquest advertiment en xarxes gairebé arriba a les 20.000 visualitzacions en menys de 24 hores.
“Per començar, verifica el teu compte de correu. De vegades el canvi és molt subtil amb un número o una lletra intercalada. Comprova l'ortografia i la redacció i si alguna cosa et sona estranya, desconfia”.
"Mai descarreguis arxius adjunts i per descomptat, en cas de dubte, parla amb el teu banc. Recorda que un de cada cinc delictes es cometen a la Xarxa. Ajuda'ns a protegir-te", finalitza el vídeo sobre les estafes.
Més notícies: