La recepta de lluç del xef Pedro Subijana amb què encertaràs el Dia del Pare
El xef Pedro Subijana ofereix aquest plat que podràs preparar fàcilment i sentir-te com una estrella Michelin
Pròximament, celebrarem el Dia del Pare. Són moltes les persones que es reuneixen per poder gaudir d'aquesta festivitat en què es realça la figura paterna. És una ocasió per sortir a dinar fora, però avui et proposarem un plat amb què encertaràs si ho celebres a casa.
El xef Pedro Subijana suggereix aquesta senzilla recepta de lluç confitada amb salsa de marisc que té un resultat d'estrella Michelin. I és que no ens podem oblidar que en compta amb tres gràcies al seu restaurant Akelarre de Sant Sebastià.
Ingredients per a la recepta de Pedro Subijana
Per poder-la fer aquest Dia del Pare, aquí et deixem els seus ingredients pensats per a quatre persones.
Ingredients per preparar lluç confitat amb salsa de marisc
Ingredient | Quantitat |
Llom de lluç net sense espines | 4 unitats |
Cigarretes arrosseres | 8 unitats |
Gambes arrosseres | 8 unitats |
Carrabiners | 2 unitats |
All | 2 dents |
Julivert | 1 ramet |
Oli d'oliva | |
Sal |
Ingredients per fer la salsa de marisc
Ingredient | Quantitat |
Caps dels mariscs utilitzats | |
Alguns trossets del lluç | |
Ceba | 1 unitat |
Porro | 2 unitats |
Pastanaga | 2 unitats |
Tomàquets vermells madurs | 4 unitats |
Farina | |
Vi blanc | 1 got |
Conyac | 1 copa |
Guindilla picant | 1 trosset |
Oli d'oliva | |
Sal | |
Pebre |
Així es prepara aquest plat de lluç de Pedro Subijana per al Dia del Pare
1. Comencem amb la salsa
Per començar amb la salsa posem oli a una cassola. Hi posem a ofegar la ceba, els porros i les pastanagues ben picats i els assaonem amb sal i pebre. Tot seguit, hi afegim els tomàquets picats i ho ofeguem tot junt.
2. Pelem el marisc
Agafem les cigarretes, les gambes i els carrabiners i els pelem. Agafem tant els caps com les closques i els incloem a la cassola de la salsa. Les cues, per ara les reservem.
3. Acabem la salsa
Ofeguem tots els ingredients que tenim fins ara i afegim el conyac i el vi blanc a foc fort. A continuació, empolvorem una mica de farina i s'hi afegeix aigua fins a cobrir-ho tot. Després ho deixem una estona coent i tastem com està assaonat.
Ho tapem i ho deixem així a foc suau durant 30 minuts. Quan hagi passat aquest temps, es tritura tot i es passa pel xinès perquè no quedin grumolls. Per acabar, es torna a bullir, es redueix i es guarda en una cassola a foc mínim perquè es conservi calenta.
4. Toca posar-se amb el lluç
En primer lloc, marquem els lloms de lluç a la planxa deixant-los totalment crus per dins. Mentrestant, en una cassola posem oli i daurem els alls filetejats juntament amb el trosset de bitxo. Després, hi afegim els lloms de lluç, prèviament assaonats, i els deixem confitar en l'oli gairebé sense bullir.
5. Emplatem
En primer lloc, col·loca al plat els lloms de lluç ben escorreguts. Després, les cues de marisc que hem reservat les passem per la planxa i també les incloem. Finalment, decorem amb la salsa i, si ens sobra, la podem portar a taula en una salsera.
Més notícies: