Lluç amb salsa de marisc de Pedro Subijana
SOCIETAT

La recepta de lluç del xef Pedro Subijana amb què encertaràs el Dia del Pare

El xef Pedro Subijana ofereix aquest plat que podràs preparar fàcilment i sentir-te com una estrella Michelin

Pròximament, celebrarem el Dia del Pare. Són moltes les persones que es reuneixen per poder gaudir d'aquesta festivitat en què es realça la figura paterna. És una ocasió per sortir a dinar fora, però avui et proposarem un plat amb què encertaràs si ho celebres a casa.

El xef Pedro Subijana suggereix aquesta senzilla recepta de lluç confitada amb salsa de marisc que té un resultat d'estrella Michelin. I és que no ens podem oblidar que en compta amb tres gràcies al seu restaurant Akelarre de Sant Sebastià.

Ingredients per a la recepta de Pedro Subijana

Per poder-la fer aquest Dia del Pare, aquí et deixem els seus ingredients pensats per a quatre persones.

Ingredients per preparar lluç confitat amb salsa de marisc

IngredientQuantitat
Llom de lluç net sense espines4 unitats
Cigarretes arrosseres8 unitats
Gambes arrosseres8 unitats
Carrabiners2 unitats
All2 dents
Julivert1 ramet
Oli d'oliva
Sal

 

Ingredients per fer la salsa de marisc

IngredientQuantitat
Caps dels mariscs utilitzats
Alguns trossets del lluç
Ceba1 unitat
Porro2 unitats
Pastanaga2 unitats
Tomàquets vermells madurs4 unitats
Farina
Vi blanc1 got
Conyac1 copa
Guindilla picant1 trosset
Oli d'oliva
Sal
Pebre

 

Així es prepara aquest plat de lluç de Pedro Subijana per al Dia del Pare

1. Comencem amb la salsa

Per començar amb la salsa posem oli a una cassola. Hi posem a ofegar la ceba, els porros i les pastanagues ben picats i els assaonem amb sal i pebre. Tot seguit, hi afegim els tomàquets picats i ho ofeguem tot junt.

2. Pelem el marisc

Agafem les cigarretes, les gambes i els carrabiners i els pelem. Agafem tant els caps com les closques i els incloem a la cassola de la salsa. Les cues, per ara les reservem.

3. Acabem la salsa

Ofeguem tots els ingredients que tenim fins ara i afegim el conyac i el vi blanc a foc fort. A continuació, empolvorem una mica de farina i s'hi afegeix aigua fins a cobrir-ho tot. Després ho deixem una estona coent i tastem com està assaonat.

Ho tapem i ho deixem així a foc suau durant 30 minuts. Quan hagi passat aquest temps, es tritura tot i es passa pel xinès perquè no quedin grumolls. Per acabar, es torna a bullir, es redueix i es guarda en una cassola a foc mínim perquè es conservi calenta.

4. Toca posar-se amb el lluç

En primer lloc, marquem els lloms de lluç a la planxa deixant-los totalment crus per dins. Mentrestant, en una cassola posem oli i daurem els alls filetejats juntament amb el trosset de bitxo. Després, hi afegim els lloms de lluç, prèviament assaonats, i els deixem confitar en l'oli gairebé sense bullir.

5. Emplatem

En primer lloc, col·loca al plat els lloms de lluç ben escorreguts. Després, les cues de marisc que hem reservat les passem per la planxa i també les incloem. Finalment, decorem amb la salsa i, si ens sobra, la podem portar a taula en una salsera.

➡️ Societat

Més notícies: