Muntatge de moltes monedes de pesseta i tres feixos de bitllets de 100 euros

La pesseta que busquen tots els col·leccionistes i per la qual paguen més de 200 000 €

Es tracta d'una autèntica 'joia'

La pesseta ha estat la moneda oficial i de curs legal al nostre país fins al juny del 2001. En aquell moment, adoptem l'euro en la seva substitució i així continua sent. Tot i això, és cert que el Banc d'Espanya ha permès fins al 2021 canviar les que encara es tinguessin a casa per euros.

Ara ja no podem fer servir la pesseta, però això no significa que hagi quedat relegada a l'oblit, ben al contrari, ha esdevingut objecte de col·leccionisme. Encara més, hi ha una pesseta en concret per la qual es paga la ni més ni menys de 200 000 €.

T'animes a conèixer de quina es tracta? Fixa't, si descobreixes que la tens, t'embutxacaràs una sucosíssima quantitat de diners.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

La pesseta per la qual es paga un quart de milió d'euros

Al món hi ha col·leccionistes de tota mena: de Barbies, de cotxes, de cromos, de futbol, de sabates... I també hi ha els de monedes. En aquest darrer cas concret, hem de posar èmfasi en els de pessetes. Sí, perquè estan disposats a pagar xifres escandaloses per una d'elles en particular.

En 250 000 € és en allò que s'ha taxat una pesseta que a qualsevol li agradaria tenir donat el que val actualment. És una moneda de 100 pessetes que va ser encunyada l'any 1870 i de la qual es creu que només n'hi ha 12 d'iguals.

Muntatge d'un fons desenfocat de monedes i a sobre les dues cares d'una moneda de 100 pessetes del 1870
Aquesta moneda de 100 pessetes és el somni de tot col·leccionista | e-noticies.cat

Per què té aquest valor tan elevat? Lògicament per les poques que existeixen, pel context en què es va fabricar i per la seva aparença. I és que va ser duta a terme pel govern provisional que va tenir lloc després de la famosa Revolució de la Gloriosa de 1868. Govern que va posar fi al regnat d'Isabel II i que va intentar portar nous aires polítics al país, el primer intent de règim polític democràtic.

En una de les cares té la figura d'Hispània, que porta en una de les mans una branca d'olivera. I a l'altra cara apareix l'escut oficial de l'època.

Així que mira bé per casa, perquè si la tens, comptaràs amb molts col·leccionistes darrere disposats a pagar-te un veritable dineral per ella.

Més pessetes que us poden millorar l'economia

És cert que la pesseta que hem esmentat és, sens dubte, la més valuosa de totes les que pots tenir. Tot i això, n'hi ha d'altres pels quals els amants del col·leccionisme també paguen sucoses quantitats que et poden treure de més d'un compromís econòmic.

N'és una bona mostra la moneda de 100 pessetes que es va fabricar el 1871, en què apareix Amadeu I de Savoia, que va ser rei entre 1871 i 1873. Només hi ha dotze exemplars d'aquesta peça, per la qual s'arriba a oferir 160 000 € a cases de subhastes.

Muntatge de dues monedes de gran valor, a l'esquerra, la moneda d'Amadeu I del 1871, ia la dreta la moneda del nen d'Alfons XIII del 1891
Aquestes dues monedes també tenen un gran valor | Todocoleccion, e-noticies.cat

Hem de subratllar també el 'duro' encunyat el 1891, on es mostra en una de les seves cares el perfil de nen d'Alfons XIII. Una imatge al costat de la qual s'acompanya la frase següent: “Per la gràcia de Déu”. Aquesta peça té un valor que ronda els 20 000 €.

Per exemple, igualment està molt anhelada una moneda de 5 pessetes que igualment va ser encunyada el 1870. El seu diàmetre és de 37 mil·límetres, té un escut en una de les seves cares i novament l'al·legoria d'Hispània tombada amb l'olivera. Per ella s'han arribat a pagar ni més ni menys que uns 1900 €, aproximadament.

Muntatge amb la moneda de 5 pessetes encunyada el 1870
Aquesta altra moneda també té un elevat valor al mercat | Foronum

Com veus, la 'desfasada' pesseta continua tenint molt de valor, encara que sigui com a objecte de col·leccionisme. Així que, ja saps, revisa bé si en posseeixes encara alguna per casa. Potser us donarà una alegria.