Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una pastisseria i al capdavant un plat de llaminadures

SOCIETAT

Una pastisseria de Barcelona, premiada per fer el millor xuixo del món

El Concurs Mundial del Xuixo 2024 ha premiat per primera vegada a la seva història una pastisseria de la ciutat de Barcelona

Bones notícies per a una pastisseria de Barcelona. El Concurs Mundial del Xuixo 2024, celebrat aquest diumenge, 10 de març, a l'Escala (Girona) ha premiat el millor xuixo del món.

I ha resultat que el té una pastisseria situada a la ciutat de Barcelona. Es tracta de la pastisseria Triomf del barri del Poblenou de la capital catalana. De fet, és la primera vegada que aquests premis reconeixen una pastisseria de la ciutat de Barcelona.

La pastisseria de Barcelona que té el millor xuixo

Aquest diumenge, 10 de març, se celebrava la quarta edició del Concurs Mundial del Xuixo a l'Escala (Alt Empordà). Uns premis que han decidit reconèixer per primera vegada a la seva història una pastisseria ubicada a Barcelona ciutat.

Tot i que aquesta província catalana és la que té fama de tenir els millors xuixos, aquesta vegada el reconeixement de tenir el millor xuixo del món se l'ha endut una pastisseria de Barcelona.

És la pastisseria Triomf, situada al número 41 de la rambla del Poblenou de Barcelona, la que ara ostenta la distinció de tenir el millor xuixo.

Foto dels xuxos de la pastisseria Triomf de Barcelona
La pastisseria Triomf fa el millor xuixo del món | Instagram, @pastisseriatriomf

El jurat del concurs ha valorat l'aspecte visual del xuixo, la seva massa, la qualitat, l'equilibri entre la cocció interior i l'exterior i entre la crema i el fregit. Per aquest motiu, el xuixo creat per aquesta pastisseria de Barcelona ha obtingut la primera posició.

Especialment, ha destacat aquest xuixo de la pastisseria Triomf de Barcelona per la seva proporció en oli i crema. A més, han assegurat que no són oliosos i que la seva textura és agradable al paladar.

Barcelona ciutat guanya per primera vegada Girona

El xuixo és un pastís dolç fet de massa fregida i farcida de crema tradicional de Catalunya, especialment de Girona. De fet, és tan típic d'aquesta província que gairebé mai havia guanyat el concurs de xuixos una pastisseria fora de Girona.

A l'edició passada, va ser la pastisseria Juhé de l'Escala qui es va endur el primer premi. Tot i això, aquest diumenge la pastisseria Triomf de Barcelona ha fet història després de ser la primera de la capital catalana a guanyar aquest concurs.

I, ara, després d'emportar-se el premi a millor xuixo del món, serà la capital catalana qui aculli el pròxim any la seu del concurs.

➡️ Societat

Més notícies: