S'ha acabat cuinar: els ous fregits de Mercadona que aconsella una nutricionista
Quan es van posar a la venda es va generar un gran enrenou en contra, però en veritat no són tan mala opció
Segurament te'n recordes de quan Mercadona va decidir posar a la venda ous fregits ja preparats. Aquests venien en una safata i es podien agafar a les neveres de la botiga. Això va causar un gran enrenou entre la clientela, ja que el veien més aviat com una broma de la cadena.
I és que pocs consideraven que aquest tipus d'aliments fos necessari vendre'ls ja preparats. "El que ens faltava per veure" va ser una de les expressions més repetides a les xarxes socials. Per bé o per mal no va causar indiferència.
Tot i això, no podem oblidar que l'objectiu d'aquest producte és facilitar-nos la vida. I és que després d'uns segons al microones, tenim uns ous fregits llestos per menjar. A més, la dietista-nutricionista i farmacèutica Natalia Moragues va explicar a La Sexta que nutricionalment no eren tan dolents com la gent pensa.
Els ous fregits preparats de Mercadona són saludables
Amb tanta polèmica, es va donar per fet que no eren una opció saludable, però res més lluny de la realitat. A més, el fet que es venguin en aquest format no implica res de negatiu quant a la seva conservació. Com explica l'especialista Natalia Moragues, “aquests ous no perden les propietats nutricionals”.
I és que ella els ha analitzat des del punt de vista de la nutrició, oblidant-se de les crítiques que han rebut per altres aspectes. A més, ha destacat que poden ser fins i tot millors que els que fregeixes a casa teva. La diferència és que aquests estan, a més de cuinats, pasteuritzats i envasats al buit.
En aquest sentit, s'aconsegueix disminuir el risc a provocar algunes patologies o intoxicacions alimentàries. Entre elles, destaca la salmonel·la. Per això mateix, són perfectes per a dones embarassades que no poden menjar el rovell de l'ou cru.
Pel que fa als nutrients que conté, igual que passa amb qualsevol ou, trobem un gran nombre de vitamines. Entre elles estan l'A, la D, l'E i la K. Però no es queda aquí, ja que aquest aliment també és alt en minerals com el fòsfor, el zinc, el ferro i el iode.
Així van acabar venent-se aquests ous a Mercadona
L'origen d'aquests ous fregits que s'han acabat venent a Mercadona es remunta a l'any 2014. En aquell any, Javier Yzuel va patentar una manera de refrigerar els ous fregits. Així mateix, també va obrir una fàbrica a Terol amb la intenció de portar la seva idea endavant.
Passats dos anys, va aconseguir la confiança de la cadena de menjar ràpid Burger King. Aquests van llançar una hamburguesa que tenia ou entre els seus ingredients. D'aquesta manera, van iniciar una relació laboral amb el Javier.
Tot i això, no va anar del tot bé i va decidir entrar voluntàriament en concurs de creditors. Estant en aquesta situació, uns anys després, estava a una fira de València promocionant el seu producte. Va ser quan una parella que eren de Mercadona els van provar i la resta de la història ja la sabem.
Més notícies: