Muntatge amb una classe buida i un cercle amb nens d'esquena amb motxilla

L'OCU ho deixa ben clar: els trucs per no gastar un dineral a la 'tornada a l'escola'

Coneix aquests trucs per no gastar de més a la tornada a l'escola

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha revelat una sèrie de trucs per no gastar un dineral a la tornada a l'escola. Aquesta època es pot convertir en un veritable desafiament per a les butxaques de les famílies. Per això, l'OCU ha llançat sis consells fonamentals per mantenir a ratlla les despeses i fer que aquest procés sigui molt més suportable.

6 consells per evitar gastar de més a la tornada a l'escola

Més de 500 euros es destinen de mitjana per alumne per a roba. A això cal sumar-hi matrícules, activitats i despeses de menjador, que podrien elevar la despesa a més de 2000 euros per alumne a l'any.

Per tot això, t'enumerem a continuació 6 consells que pots seguir per intentar estalviar a la tornada a l'escola.

1. Evitar les temptacions en companyia dels nens

El primer consell que ha destacat l'OCU és sortir de compres per tornar a l'escola sense els fills. L'organització adverteix que els nens, a la recerca d'articles amb personatges populars i reconeixibles, solen fixar-se en productes més costosos. Aquesta tendència a voler portar articles amb els seus ídols pot disparar les despeses innecessàriament.

Per evitar això, l'OCU recomana deixar els nens a casa en el moment de fer les compres. Això podria ser un pas crucial per mantenir les despeses sota control.

2. Avançar les compres i aprofitar les ofertes

L'anticipació és clau per no sucumbir a les dificultats d'última hora i als preus elevats que poden sorgir en aquest context. L'OCU insta els pares a avançar les compres el màxim possible per aprofitar les ofertes en roba i papereria que solen aparèixer abans de l'inici de l'any escolar.

Aquesta estratègia no només permet trobar preus millors, sinó que també redueix la pressió i l'estrès que poden sorgir quan el temps apressa.

Muntatge d´una família feliç i uns bitllets d´euro al costat
Les famílies amb fills veuen com al setembre l'economia es complica | Getty Images Signature, Billion Photos

3. Explorar programes de llibres gratuïts a l'escola

Una altra eina valuosa per minimitzar els costos és informar-se sobre els programes de llibres gratuïts que els col·legis puguin oferir. L'OCU posa l'accent en la importància de preguntar directament a les institucions educatives sobre aquestes oportunitats. Els llibres de text solen ser una de les partides més cares durant la tornada a l'escola.

4. Recórrer al consum col·laboratiu

L'economia col·laborativa ha guanyat terreny en els darrers anys i pot ser una aliada valuosa durant la tornada a l'escola. L'OCU suggereix explorar opcions com la compra i venda de material escolar de segona mà, intercanvis amb altres pares o la recerca de grups en línia on es comparteixin recursos. Aquestes alternatives no són només amigables amb la butxaca, sinó que també contribueixen a reduir l'impacte ambiental.

5. Establir un pressupost i una llista de compres

La planificació és una estratègia clau per evitar despeses innecessàries. L'OCU recomana establir un pressupost clar per a la tornada a l'escola. Tenint en compte totes les necessitats dels infants, des d'uniformes fins a material escolar.

Una parella de fons amb fent compres per internet, amb una targeta a la mà i una imatge d'unes mans amb una cartera amb diners
Una bona opció és comprar per internet, en haver més opcions i poder comprar preus | Pexels, Getty Images Signature

A més, elaborar una llista de compres detallada pot ajudar a mantenir l'enfocament i evitar compres impulsives que acabin inflant la despesa total.

6. Comparar preus i productes abans de comprar

L'OCU emfatitza la importància d'investigar i comparar preus i productes abans de fer qualsevol compra. Internet ofereix una gran quantitat de ferramentes i plataformes que faciliten aquest procés. En dedicar temps a investigar i comparar, és més probable que es trobin les millors ofertes i promocions disponibles al mercat.