Nova alerta alimentària a Catalunya: retiren d'urgència dos productes molt coneguts
Sanitat ha activat una nova alerta per avisar de quins aliments no hem de consumir per possibles riscos
Salten dues noves alertes alimentàries a Catalunya i a la comunitat Valenciana. Aquesta vegada, els productes afectats són un conegut carpaccio i diversos lots de salmó fumat. Així mateix, ho ha fet saber l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN).
Presència de salmonel·la en un conegut carpaccio
L'organisme ha avisat de la presència de salmonel·la al carpaccio de la marca Roler. Una informació que les autoritats sanitàries de Catalunya han fet conèixer a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).
D'aquesta manera, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) recomana a les persones que tinguin a casa seva el producte inclòs en aquesta alerta s'abstinguin de consumir-lo.
Segons la informació disponible, la distribució inicial ha estat a la comunitat autònoma de Catalunya, si bé no és descartable que hi pugui haver redistribucions a altres comunitats autònomes. En aquest sentit, s'ha retirat el producte.
Com hem esmentat, el producte contaminat per salmonel·la es tracta del carpaccio de la marca Roler. Més concretament, el número de lot afectat és el 224124. A continuació, podeu trobar totes les dades detallades de l'article:
- Nom del producte: Carpaccio amb formatge Parmigiano Reggiano i salsa
- Nom de marca: Roler Gran Selecció
- Aspecte del producte: Envasat
- Número de lot: 224124
- Data de caducitat: 03/06/2024
- Pes d'unitat: 110 g
- Temperatura: Refrigerat
En cas d'haver consumit algun dels productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb la salmonel·losi, es recomana acudir a un centre de salut.
Troben listeria en diversos lots de salmó
D'altra banda, també s'ha activat una alerta nova per la presència de listeria monocytogens en salmó fumat. Segons l'avís emès, la distribució inicial ha estat a la Comunitat Valenciana.
A més, s'han vist afectats diferents productes de diverses marques i presentacions els lots de les quals comencen per 30A4. Una informació que les autoritats sanitàries valencianes han fet conèixer a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).
Les marques amb què s'han comercialitzat els productes són:
- Alepa
- Distrialacant
- Fajardo
- Guillem fernandez
- Hiperber
- El bressol del salaó
- Els salaos
- Pau campet
- Pertusa
- Saez
- Salaons miguel
- Salines
- Samar
- The blueocean seaffod
- Tora
El producte implicat es troba en les següents presentacions:
- Salmó fumat 80 g, 100 g, 200 g, 250 i 300 g.
- Salmó fumat amb oli 150 g, 900 g 3500 g.
- Salmó fumat pretallat 1,2 kg, 1 kg, 700 g, 600 g, 500 g 400 g.
- Salmó fumat filet 600 g.
- Salmó marinat pretallat 600 g.
En cas d'haver ingerit el salmó i presentar malalties compatibles amb la listeriosi, cal assistir al metge. Alguns dels símptomes associats són vòmits, descomposició estomacal i febre.
Més notícies: