El nou nèctar de Mercadona que ajuda a no emmalaltir a l'hivern és boníssim
Ho provo per veure si el seu sabor és igual d'atractiu que les propietats i no m'ha pogut agradar més
La discussió sobre si és millor el suc o el nèctar sempre hi és. Sí que és veritat que el suc et garanteix que la fruita és 100% natural sense que tingui cap afegit. Però també hi ha nèctars al mercat que mereixen, i molt, la pena.
Recentment, n'he trobat a Mercadona un que compleix això últim. A més que agraeixo a la cadena que aposti per aquest tipus de fruites que, encara que no siguin tan conegudes, tenen unes propietats boníssimes. Estic parlant del nèctar de guaiaba de la marca Hacendado.
Per mi, aquesta fruita no és cap novetat, ja que des que la vaig conèixer l'he incorporada al meu fruiter. És més, ara mateix estem en temporada per si la vols tastar. De tota manera, aquest nèctar que ha tret Mercadona em sembla una opció força interessant.
Aquest nèctar de Mercadona té un sabor dolç i molt refrescant
La principal diferència entre un suc i un nèctar és que en el segon s'inclouen diferents additius, com ara el sucre. Potser això influeix que siguin més dolços, però en aquest cas, la guaiava ja de per si ho és. Encara més, hi ha qui diu que podria ser el punt intermedi entre una maduixa i una pera.
Tot i això, encara que sigui dolç, no és embafador i és una beguda que entra força bé. A més, a mi em sembla força refrescant, també cal tenir en compte que té un alt contingut d'aigua, entre altres ingredients.
De tota manera, la seva fórmula és molt senzilla: aigua, puré de guaiaba (un 30%), sucre i acidulant. Amb això aconseguim un nèctar de color vermell que, tot i tenir la major part d'aigua, no ho sembla. I és que en tirar-lo en un got, notem que la seva textura és una mica espessa.
La guaiaba és una fruita amb una baixa aportació calòrica, però en aquest nèctar té 40 kcal per cada 100 ml. No obstant això, no trobem greixos saturats i els seus 10 grams de sucre es deuen principalment a la fructosa. I és que és una fruita alta en sucres.
La guaiaba és la millor aliada contra el fred
Quan ho provis, aquest nèctar et convencerà com ho va fer amb mi. Però és que jo ja estava prèviament convençuda pels beneficis que té aquesta fruita. Primer de tot, et diré que està en plena temporada, ja que dura d'octubre a febrer.
La guaiaba es cultiva sobretot a zones del centre d'Amèrica, encara que es pot estendre a les tropicals i subtropicals. Una de les principals aportacions és la vitamina C, fins i tot en quantitats superiors a les dels cítrics. Per això, el nostre sistema immunitari es veu enfortit i ens veiem protegits per suportar els freds de l'hivern.
D'altra banda, és una fruita força hidratant, ja que té una gran quantitat d'aigua, a més de poques calories. D'altra banda, conté vitamines A, E i B12, ferro, calci, magnesi, potassi, manganès i fòsfor. Si li hem de treure una part negativa, és el seu alt contingut en fructosa, per la qual cosa no està indicada per a persones diabètiques.
Més notícies: