Muntatge amb carretera i foto de gual

Et pot caure una bona multa: el mal costum de molts conductors al setembre

Et poden multar si vas així al cotxe

The Sun, un dels diaris més llegits a Gran Bretanya, ha advertit sobre les multes imposades per la Direcció General de Trànsit per conduir en xancletes. Encara que no estigui prohibit per la DGT del nostre país, poden considerar que és una cosa que afecta la seguretat en la conducció.

Però el problema no s'acaba aquí. El diari, amb seu a Londres, també va advertir que la policia espanyola desconfia especialment dels conductors sense samarreta. Conduir sense samarreta no està específicament prohibit, però pot afectar la llibertat de moviment i la seguretat i pot ser sancionable.

A continuació, et presentem tot el que necessites saber sobre aquestes multes i com et poden afectar.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Multes per conduir en xancletes i sense samarreta

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha implementat una sèrie de mesures més estrictes a la seva campanya per promoure una conducció segura. Entre aquestes mesures s'inclou la prohibició de conduir amb calçat inadequat, com xancletes, i sense samarreta. La DGT argumenta que aquestes pràctiques poden comprometre l'atenció i les habilitats del conductor, augmentant el risc d'accidents.

Agent de la Guàrdia Civil de Trànsit a la carretera i amb vehicles de fons
Et poden posar una bona multa per conduir amb xancletes i sense samarreta | Europa Press

Conduir amb xancletes pot ser perillós a causa de la manca de subjecció adequada del peu i la disminució de la sensibilitat als pedals. A més, si es produeix un accident, les xancletes podrien desprendre's fàcilment i causar danys addicionals. Conduir sense samarreta pot generar distraccions al fregament de la pell amb els seients, així com cremades solars en cas d'exposició prolongada al sol.

La quantia de les multes

Les multes per aquestes infraccions oscil·len entre els 80 i els 200 euros, depenent de la gravetat i la reincidència del conductor. A més, s'afegiran punts al carnet de conduir. Això podria resultar en la suspensió temporal o fins i tot la pèrdua definitiva de la llicència de conducció.

El polèmic article també inclou altres normes, com la prohibició de caminar amb biquini i banyador al centre de les ciutats de Barcelona i Palma.

La llei no especifica aquesta prohibició

La Llei General de Trànsit no prohibeix, expressament, conduir sense samarreta o amb xancletes. Atès que aquests actes poden causar o desencadenar l'incompliment d'altres normes, els agents poden imposar sancions als conductors que cometin infraccions en anar sense samarreta o xancletes.

L'article 18.1 fa referència a la llibertat de moviment durant la conducció, el camp de visió requerit i l'obligació del conductor de mantenir una vigilància constant. A més de mantenir una postura correcta a cada moment.

Una mà subjectant diversos bitllets de 50 euros i de fons una persona amb volant d'un cotxe
Les multes que et poden posar oscil·len entre els 80 i els 200 euros | Pexels, Wikimedia Images

Davant d'aquesta situació, la recomanació per als conductors a Espanya és assegurar-se de fer servir calçat adequat en conduir, evitant les xancletes i optant per un calçat tancat que proporcioni subjecció. Així mateix, s'aconsella vestir de manera apropiada, evitant conduir sense samarreta per prevenir distraccions i possibles lesions.

Vestir-se adequadament mentre conduïu pot ajudar a prevenir lesions greus en un xoc. En cas d'accident o col·lisió, si les parts del cos no estan cobertes degudament, la pell es podria fregar contra els materials del vehicle i causar cremades.

I és que l'interior del cotxe està fet pensant en la vestimenta correcta dels ocupants. Per exemple, els cinturons de seguretat utilitzats com a subjecció en xocs poden causar greus danys a la pell. No obstant això, s'eviten fàcilment usant una samarreta, sense importar com sigui de prima la tela.

La imposició d'aquestes multes ha generat diverses reaccions per part dels conductors. Alguns consideren que aquestes mesures són excessives i una intrusió a la seva llibertat personal. Argumenten que són capaços de conduir de manera segura sense importar-ne la indumentària.