Muntatge d´una processó de Setmana Santa i una dona pensativa
SOCIETAT

El motiu pel qual la Setmana Santa serà més curta el 2024

Si no hi havies pensat, t'expliquem la raó de pes per la qual aquesta Setmana Santa durarà menys del que és habitual


La Quaresma ja ha començat quan només queda un mes i mig perquè arribi una nova Setmana Santa a les nostres vides. En aquest cas, la Setmana Santa del 2024 serà la més primerenca des de fa una dècada i no només això. Aquest any serà més curta del normal.

Els fidels de la Setmana Santa comptaran amb una hora menys els dies que recorden la mort i resurrecció de Crist. Això és degut al canvi horari. Aquest any es produirà a finals de març, en plena Setmana Santa, quan es passarà a l'horari d'estiu.

Com tots sabem, aquest canvi es duu a terme al mes de març, i concretament el darrer cap de setmana del mes, a la matinada de dissabte a diumenge. Però tots aquells devots de les processons no han d'entrar a pànic, ja que no els afectarà.

Canvi a l'horari d'estiu en plena Setmana Santa

Aquelles processons que s'allarguen més del que és degut solen coincidir amb el Dijous o el Divendres Sant. En el cas del Dissabte Sant, l'habitual és que no siguin tan extenses, per la qual cosa el canvi d'hora no afectarà de cap manera les mateixes.

A qui sí que afectarà serà a tots aquells que hagin aprofitat la Setmana Santa per fer una escapada, sortir a la nit, etc. Doncs veuran com perden una hora de la nit de dissabte a diumenge.

Hem de recordar que a la matinada del dissabte 30 al diumenge 31 de març canviarà l'hora a Espanya i a la resta de països de la Unió Europea. A les 2.00 de la matinada, caldrà avançar el rellotge fins a les 3.00. Aquest canvi té com a objectiu aprofitar de manera més eficient la llum del sol per tal de l'estalvi energètic.

Setmana Santa: quan és festiu a cada comunitat

Aquell dia dormirem una hora menys i no caldrà tornar a canviar l'hora fins al darrer cap de setmana del mes d'octubre, quan arribarà l'horari d´hivern. La Setmana Santa del 2024 anirà des del diumenge 24 de març (Diumenge de Rams), fins al Diumenge de Resurrecció, 31 de març.

Pel que fa al Dijous Sant, 28 de març, serà festiu a tot el país excepte a Catalunya i el País Valencià, que el traslladen al Dilluns, 1 d'abril.

Festius a cada comunitat per Setmana Santa (a més del Divendres Sant)

Comunitat28 de març (Dijous Sant)1 d'abril (Dilluns de Pasqua)
AndalusiaFestiuNO Festiu
AragóFestiuNO Festiu
Illes BalearsFestiuFestiu
CanàriesFestiuNO Festiu
CantàbriaFestiuFestiu
Castella-la ManxaFestiuNO Festiu
Castella i LleóFestiuNO Festiu
CatalunyaNO FestiuFestiu
Comunitat de MadridFestiuNO Festiu
Comunitat Foral de NavarraFestiuFestiu
Comunitat ValencianaNO FestiuFestiu
ExtremaduraFestiuNO Festiu
GalíciaFestiuNO Festiu
País BascFestiuFestiu
Principat d'AstúriesFestiuNO Festiu
Regió de MúrciaFestiuNO Festiu
La RiojaFestiuFestiu

Per exemple, a Cantàbria, el País Basc, les Illes Balears o la Rioja és festiu el Dijous Sant i també l'1 d'abril, Pasqua. I pel que fa al Divendres Sant, 29 de març, serà festa a totes les comunitats del país.

➡️ Societat

Més notícies: