Fotomuntatge entre una imatge de Rafa Cantero i una de Ferran Adrià
SOCIETAT

Mor Rafa Cantero, un dels xefs preferits de Ferran Adrià

El xef ha traspassat als 73 anys

El cuiner Rafa Cantero Rodríguez, un dels xefs preferits de Ferran Adrià, ha mort aquest dijous, 2 de novembre, amb 73 anys a Roses. Segons ha informat el Diari de Girona, Cantero va ser un dels cuiners que van inspirar Ferran Adrià quan va obrir 'El Bulli', el seu antic restaurant.

Nascut a Galícia, Cantero va aterrar a Roses després de ser taxista a Barcelona i cambrer a Londres. Quan va arribar a l'Alt Empordà, el 1983, va emprendre una nova aventura i va decidir obrir el seu restaurant: el 'Rafa's'.

Exterior del restaurant 'Rafa's', a Roses

A poc a poc, va anar agafant nom i es va convertir en un dels millors cuiners de la Costa Brava gràcies a la cuina, fins a convertir-se en pura inspiració per a Ferran Adrià. De fet, no només es va convertir en inspiració, sinó que va ser tot un refugi per a Ferran Adrià i Juli Soler, que llavors iniciaven la seva aventura amb 'El Bulli'.

Segons indica el mitjà esmentat, l'equip d''El Bulli' passava moltes hores al 'Rafa's'.

Un dels millors cuiners de la Costa Brava

Rafa Cantero tenia alguna cosa que el diferenciava de la resta: tenia molt bon ull. Sens dubte, un fet que el va portar a convertir-se en un dels millors cuiners de la Costa Brava. Doncs, només mirant-lo podia saber si el peix podia vendre's.

En cas contrari, no s'ho pensava: abaixava la persiana. Preferia tenir el negoci tancat que oferir un mal menjar. Tot i no sortir a les revistes gastronòmiques, era conegut com un dels millors cuiners de peix a la planxa. Un fet que va encantar Ferran Adrià, el qual va trobar al 'Rafa's' el seu restaurant favorit.

Imatge de l'interior del restaurant 'Rafa's', a Girona

Ubicat al carrer Sant Sebastià de Roses, el local compta amb poc més de dotze taules. 'Rafa's' no compta amb estrelles Michelin ni amb guardons d'aquest tipus, però per les seves taules han passat alguns dels millors cuiners del món. En part, gràcies a les paraules de Ferran Adrià.

Ara, el món de la gastronomia catalana plora la seva pèrdua. Poques coses necessitava Rafa Cantero per fer màgia i fer gaudir del marisc: una planxa, producte fresc i uns fogons.

➡️ Societat

Més notícies: