Muntatge amb diverses fruites com tomàquet, pebrot, carbassó o mongetes senceres i una altra imatge amb algunes verdures crues tallades com ceba, pebrot i tomàquet

Les verdures que no sabies que has de menjar crues perquè siguin més sanes

Amb moltes, en cuinar-les, ho estàs fent malament

Les verdures són un dels aliments més saludables que podem incloure a la nostra dieta diària. No obstant això, la manera com les preparem pot tenir un gran impacte en el seu valor nutricional. Diferents estudis han demostrat que algunes verdures han de ser consumides crues perquè puguin oferir el màxim potencial de nutrients.

T'expliquem a continuació tots els detalls i quines verdures has d'incloure a la teva dieta.

Són molt saludables: les verdures que has de menjar crues

Bròquil

El bròquil és una verdura de la família de les crucíferes que es pot menjar crua o cuita. Menjar bròquil cru té diversos beneficis per a la salut perquè preserva més nutrients que quan es cuina.

- Major quantitat de vitamina C

El bròquil cru té una major quantitat de vitamina C que el bròquil cuit. La vitamina C és un antioxidant que ajuda a protegir les cèl·lules del cos i a enfortir el sistema immunològic.

- Preservació d'enzims

Quan es cuina el bròquil, es destrueixen alguns enzims que són beneficiosos per a la digestió i l'absorció de nutrients. En menjar bròquil cru, es conserven aquests enzims.

All

L'all és un aliment molt popular a tot el món a causa del seu sabor distintiu i dels seus nombrosos beneficis per a la salut. Quan es consumeix cru, l'all és especialment beneficiós a causa de la preservació dels compostos actius.

- Propietats antibacterianes i antivirals

L'all cru és conegut per la seva capacitat per combatre bacteries i virus.

- Millora la salut cardiovascular

Muntatge amb una imatge de fons de bròquil en un bol i imatges superposades de ceba i all
Aquestes verdures mantenen millor les seves propietats si les mengem en cru | Billion Photos, DAPA Images, Pilipphoto

L'all cru pot millorar la salut del cor i reduir el risc de malalties cardiovasculars. L'alicina que es troba a l'all ajuda a reduir la pressió arterial i el colesterol, i pot prevenir la formació de coàguls sanguinis.

Cebes

Les cebes són una hortalissa amb un sabor intens i són una excel·lent font de nutrients. Quan es mengen crues, les cebes contenen encara més nutrients i compostos beneficiosos per a la salut.

- Propietats antiinflamatòries

Les cebes crues contenen compostos antiinflamatoris que poden ajudar a reduir la inflamació al cos. Aquests compostos també poden ajudar a alleujar els símptomes de l'artritis i altres malalties inflamatòries.

- Millora la digestió

Les cebes crues també poden millorar la digestió pel seu contingut en fibra. La fibra ajuda a mantenir una bona salut intestinal i pot prevenir malalties com el càncer de còlon.

Pebrots

Els pebrots són una hortalissa molt versàtil i popular a tot el món. Quan es mengen crus, els pebrots mantenen molts dels seus nutrients i compostos beneficiosos per a la salut.

- Alt contingut d'antioxidants

Els pebrots crus són una excel·lent font d'antioxidants, que poden ajudar a protegir les cèl·lules del cos.

- Beneficis per a la salut ocular

Els pebrots crus contenen luteïna i zeaxantina. Són beneficiosos per a la salut ocular i poden prevenir malalties oculars relacionades amb ledat.

Carbassó

El carbassó és una hortalissa baixa en calories, rica en nutrients i molt versàtil a la cuina. Quan es menja cru, el carbassó manté molts dels seus nutrients i compostos beneficiosos per a la salut.

Muntatge d'una imatge d'un carbassó de fons, mig tallada amb una altra de diversos pebrots vermells, verds i grocs
El carbassó és una verdura molt versàtil, igual que els pebrots | Getty Images, Pexels

- Font de fibra

El carbassó cru és una bona font de fibra, cosa que ajuda a mantenir una bona salut intestinal i prevé malalties.

- Baix en calories

El carbassó cru és baix en calories i pot ser una excel·lent opció per a persones que busquen perdre pes o mantenir una dieta saludable.

Remolatxes

La remolatxa és una hortalissa molt nutritiva i versàtil a la cuina. Quan es menja crua, la remolatxa manté molts dels seus nutrients i compostos beneficiosos per a la salut.

- Millora la salut del cor

La remolatxa crua conté nitrats naturals, que poden millorar la salut cardiovascular.

- Millora el rendiment esportiu

La remolatxa crua pot millorar el rendiment esportiu a causa dels nitrats naturals, que poden millorar l'eficiència de l'ús d'oxigen pel cos i millorar la resistència física.