Muntatge amb una imatge de fons de pluja i en primer pla una imatge de Mario Picazo i un mapa d´Espanya

Mario Picazo, eufòric: anuncia quan tornen les pluges a Espanya i més fresc

Picazo pronostica l'arribada de pluges i una baixada de les temperatures

Mario Picazo ha compartit un avenç sobre la climatologia que s'acosta a Espanya els pròxims dies. Picazo ha brindat informació clau sobre les esperades pluges i la baixada de les temperatures que s'acosten a diverses comunitats.

El pronòstic de Picazo per als pròxims dies

Mario Picazo pronostica que les condicions climàtiques s'estabilitzaran a la regió del Mediterrani. Tot i això, l'alleujament serà de curta durada, ja que les tempestes que han estat absents per un temps faran el seu retorn triomfal. "Tornaran per a la recta final de la setmana", va aclarir.

Picazo també ha posat èmfasi en el descens tèrmic que s'acosta, afirmant que "serà encara més acusat". Aquests dies han estat marcats per una notable inestabilitat a les regions del nord i nord-est peninsular.

"Encara queda aquesta petita borrasca que es va allunyant cap als Alps", va informar Mario Picazo. Aquest sistema de baixa pressió continuarà influint en el clima de la regió, portant amb si condicions inestables.

Muntatge amb Mario Picazo en primer pla i un cotxe travessant un toll d'aigua de pluja
Mario Picazo ja ha dit quan poden arribar de nou les pluges | Europa Press, eltiempo.es

La setmana ha començat amb algunes pluges al matí a les Illes Balears. El vent persistent del nord-oest contribuirà a acumular núvols a la zona del Cantàbric. Tot i això, el meteoròleg ha aportat un raig d'esperança en indicar que s'espera "una petita treva a mitjans de setmana".

Durant aquest període, gran part del país experimentarà una estabilitat climàtica, amb la possibilitat d'algunes tempestes aïllades, principalment a les zones interiors de les comunitats de la zona Mediterrània.

Un respir curt

Després d'uns dies d'inestabilitat climàtica i pluges intermitents, tenim un breu respir d'unes hores a Espanya. Tot i això, aquesta tranquil·litat serà de curta durada. Una altra borrasca està en camí, aquest cop des de la zona de les illes britàniques.

La pausa en les condicions climàtiques permetrà que la península ibèrica tingui d'un clima més estable durant un parell de dies. Picazo adverteix que aquesta calma serà efímera. La borrasca s'acostarà i comportarà pluges i fronts associats que afectaran el país a mesura que s'acosti el final de la setmana.

El cap de setmana es perfila per ser novament passat per aigua. S'espera una repetició de la situació viscuda dissabte i diumenge passat. Amb la possibilitat d'acumulació de pluja a regions del nord i nord-est peninsular.

A més, les illes Balears també es podrien veure afectades per aquesta sèrie de sistemes climàtics.

Les temperatures experimentaran un alleujament

Un alleugeriment tèrmic s'acosta a l'horitzó, segons l'anàlisi del reconegut meteoròleg Mario Picazo. L'expert assenyala que un aire fresc s'ha estat filtrant des del nord, cosa que promet un respir de les altes temperatures. Tot i que encara persisteix una mica d'aire càlid al sud de la península i algunes àrees de les Canàries, el canvi és evident.

Picazo informa que les temperatures al començament de la mateixa seran inusualment més baixes del que s'esperaria per a aquesta època de l'any. Tot i això, algunes regions, especialment al sud, encara experimentaran temperatures per sobre dels 30 graus.

Un canvi que Mario Picazo destaca és la desaparició de les nits tropicals a la majoria de les capitals, a excepció de les de la Mediterrània. Picazo afegeix que les condicions seran "molt suportables al centre, fresques al nord i més càlides al sud".

Al cap de setmana, Picazo projecta l'arribada d'un front associat que ingressarà a la Península entre divendres i dissabte. Això segons Picazo, reactivarà considerablement l'atmosfera, cosa que suggereix la possibilitat de canvis climàtics significatius en aquest període.