Imatge d'una persona amb un paraigües a la mà sota la pluja.

Es mantenen els avisos a Catalunya per precipitacions: 23 comarques en alerta

Les comarques estan en alerta per intensitat i quantitat de pluja

Continuen les pluges a Catalunya. Després d'un dissabte passat per aigua, aquest diumenge, 27 d'agost, no serà per menys. Les precipitacions continuaran durant tota la jornada i afectaran diversos punts del territori català.

Durant la primera meitat del dia s'espera precipitació en forma de ruixats, a qualsevol punt del país. Tot i això, al llarg del matí les precipitacions s'aniran concentrant al litoral i prelitoral.

Aquestes pluges es repetiran durant la tarda a les províncies de Tarragona i Barcelona. En general seran d'intensitat feble o moderada, encara que també podrien ser forts a les zones avisades. Probablement, vinguin acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra. Per sobre dels 2400 metres, la precipitació podria ser en forma de neu.

Imatge d'un mapa de Catalunya amb el temps de vesprada del diumenge 27 d'agost
Gran part de les comarques catalanes romanen en alerta aquesta tarda de diumenge | Meteocat

Es preveu que s'hi acumulin quantitats poc abundants en general, encara que localment podrien ser abundants o molt abundants. A tot l'episodi es podrien acumular puntualment més de 100 mm.

La baixada de les temperatures es fa notar

Pel que fa a la temperatura, tant la màxima com la mínima seran moderadament més baixes, entre 6 i 8 graus menys que dissabte. Un respir després d'una setmana amb unes temperatures extremadament elevades.

El vent també serà el protagonista de la jornada. Bufarà de component nord i oest i amb intensitat entre feble i moderada. S'intensificarà durant la segona meitat del dia amb cops forts i alguns de molt forts als dos extrems del litoral, comarques de l'Ebre i Costa Brava. A la resta del litoral català bufarà feble i en direcció variable.

Alertes per intensitat i acumulació de pluja

El Servei Meteorològic de Catalunya manté en alerta groga un total d'onze comarques durant la tarda d'aquest diumenge, 27 d'agost. L'alerta, de perill moderat, és per acumulació de pluja i es podria donar al Ripollès, la Garrotxa, l'Osona, la Selva, el Vallès Oriental, el Maresme, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf.

Una altra alerta que també es manté durant aquesta tarda afecta les comarques del prelitoral i del litoral català. Des de la comarca del Maresme, a Barcelona, fins a la del Baix Camp, a Tarragona, es manté una situació meteorològica de perill per intensitat de pluja.

Dilluns assolellat, amb vent i petita pujada de les temperatures

De cara a demà, dilluns 28 d'agost, s'espera un dia més assolellat, amb precipitacions als Pirineus i Prepirineus i vent a gran part del territori. Les temperatures, tot i que pujaran alguns graus, es mantindran per sota dels 30 graus de màxima a bona part del territori.