Muntatge de dos avis amb papers al costat de la imatge d'una guardiola amb diners en forma de porquet

Si vols cobrar més a la pensió en jubilar-te, hi ha una manera de fer-ho: requisits

Pots cobrar un extra mes a mes si compleixes aquests requisits

El concepte darrere de la jubilació demorada és simple però poderós. Allargar la vida laboral més enllà de l'edat de jubilació a canvi de rebre una pensió mensual més alta quan et retiris. Tot i que pugui semblar una decisió difícil, aquesta opció pot oferir avantatges significatius en termes financers.

Si vols cobrar més a la pensió en jubilar-te, hi ha una manera de fer-ho. Coneix a continuació els requisits.

Descobreix quants anys pots endarrerir la jubilació per augmentar la teva pensió

En el cas de la jubilació demorada, no hi ha un límit estricte en relació a quant de temps es pot estendre la vida laboral. Els treballadors tenen la flexibilitat de decidir quants anys addicionals volen treballar abans de jubilar-se.

Això pot variar des de pocs anys fins a una dècada o més. La clau és trobar un equilibri entre la prolongació de la vida laboral i la capacitat personal per continuar treballant còmodament.

En continuar treballant, els individus poden continuar acumulant anys de servei i contribucions al sistema de Seguretat Social. Això pot ser un augment significatiu en l'import mensual de la pensió. Moltes fórmules de càlcul de pensions es basen en la quantitat d'anys treballats i els salaris percebuts.

Els anys addicionals d'ingressos laborals permeten als treballadors estalviar més, invertir en plans de jubilació complementaris i pagar deutes pendents. Aquestes mesures poden contribuir encara més a enfortir la posició financera durant la jubilació.

Els requisits per poder endarrerir l'edat de jubilació

Per accedir a aquesta opció, cal complir certs requisits:

Muntatge amb les mans d'una persona gran subjectant bitllets d'euro i un cercle amb un jubilat amb cara de pensatiu
Has d'haver contribuït al sistema de Seguretat Social durant un període mínim de 15 anys. | Getty Images, Studioroman

Un dels primers requisits és haver contribuït al sistema de Seguretat Social durant un període mínim de 15 anys.

Un segon requisit clau és no haver arribat a l'edat de 70 anys. La jubilació demorada es presenta com una opció que permet estendre la vida laboral més enllà.

Però hi ha un límit superior per accedir a aquesta modalitat. Mantenir-se per sota dels 70 anys és essencial per ser elegible per als beneficis de la jubilació demorada.

Cal haver arribat a l'edat mínima de jubilació ordinària per a l'any en curs. Complir aquest requisit assegura que l'individu hagi assolit una etapa de la vida en què es consideri postergar la jubilació a la recerca de beneficis addicionals.

Els incentius per endarrerir l'edat de jubilació

El primer d'aquests incentius consisteix en un increment del 4% a la pensió. Aquest percentatge és cotitzat per any complet després de complir l'edat ordinària de jubilació.

Muntatge amb una parella de jubilats caminant i una mà amb bitllets d'euro
Un dels principals incentius per endarrerir l'edat de jubilació és un increment del 4% a la pensió | Getty Images, Pressmaster

Aquest augment s'aplica mensualment i es mantindrà vigent fins a la mort del beneficiari. Es tradueix en un impacte financer continu i significatiu en la qualitat de vida durant la jubilació.

El segon incentiu ofereix una opció més flexible en proporcionar un pagament únic equivalent a una quantitat determinada per cada any cotitzat addicional. Aquesta suma pot variar entre 5000 i 12 000 euros. Brinda així als treballadors la possibilitat de rebre un impuls financer substancial en un sol pagament.

La novetat és la introducció de l'opció mixta per a aquells que busquen una combinació equilibrada d'incentius. Per als treballadors que retardin la seva jubilació entre 2 i 10 anys, aquesta opció ofereix un increment addicional del 2% a la pensió per cada any de demora. Juntament amb un pagament únic equivalent a la meitat de la quantitat que rebrien si opten per l'incentiu de pagament únic exclusivament.

Aquells valents que elegeixin endarrerir la seva jubilació per 11 anys o més seran recompensats amb un incentiu "mixt" únic. Rebran un pagament únic aplicat a un període de 5 anys del retard total. Així com un increment del 2% a la pensió per cada any addicional de demora.