Muntatge d'un fons molt ennuvolat i la cara de Jorge Rey

Les paraules de Jorge Rey sobre el temps que fa a Espanya i el que vindrà

Jorge Rey pronostica el temps que farà aquest mes de setembre

Jorge Rey, ha compartit el seu pronòstic sobre què ens ofereix el temps a Espanya durant aquest setembre. A través de les seves xarxes socials, Jorge va deixar entreveure que aquest mes hi haurà de tot al nostre país.

Setembre va començar amb el despenjament d'una DANA

Els primers dies de setembre es van veure marcats per l'inesperat despenjament d'una DANA.

Aquesta "gota freda" va causar estralls al seu pas per la Península, deixant al seu pas intenses precipitacions i tempestes, especialment a punts de la Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa.

Molts van començar a pensar que aquest fenomen meteorològic avançaria l'arribada de la tardor i que ens submergiria ràpidament els dies més frescos i plujosos.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Tot i les tempestes inicials, Jorge Rey ens tranquil·litza en afirmar que encara tindrem algunes jornades de calor i bon temps durant el mes de mes.

Aquest setembre, segons Jorge Rey, ens trobem davant d'una època de l'any una mica peculiar. Les temperatures se situen en aquest punt intermedi, “ni molt altes ni molt baixes”. A més, les tempestes ocasionals ajuden a refrescar l'ambient i netejar l'aire.

Tot i això, Jorge Rey és conscient que no tots els aspectes del clima són motiu de celebració. No podem oblidar la difícil situació que viuen algunes comunitats a causa de les condicions climàtiques extremes.

Jorge fa referència a aquells llocs que s'han vist afectats per “greus danys, causats, per exemple, per fortes tempestes”.

Jorge Rey assegura que estem vivint un període atípic

Jorge Rey ha compartit el que ens espera al panorama meteorològic. A través del seu canal, Jorge ha analitzat els darrers esdeveniments climàtics i les previsions per als dies vinents.

Segons Jorge Rey, les darreres setmanes han estat marcades per dies que, encara que oficialment pertanyen a l'estiu, han exhibit característiques més pròpies de la tardor. Aquesta inusual inestabilitat ha portat l'expert a qualificar aquest període com a “bastant peculiar”.

Muntatge de fotos de Jorge Rey amb una imatge de pluja de fons
Jorge Rey assegura que estem vivint un clima tardorenc durant aquests dies | Getty Images, @eltiempoconjr

Setembre, com bé assenyala, és el mes en què convergeixen dues estacions notòriament diferents. Donant lloc a un ambient on el sol i les tempestes poden sorgir en qualsevol moment.

Per il·lustrar aquesta situació, Jorge utilitza una expressió popular: “les gallines que entren, per les quals surten”. Aquesta metàfora reflecteix la transició gradual i de vegades abrupta entre les estacions, on l'única cosa constant és la variabilitat.

La previsió per als següents dies

Jorge Rey destaca que la DANA que va afectar la Península està perdent força gradualment. Adverteix que durant el cap de setmana encara és probable que experimentem algunes precipitacions i episodis tempestuosos, especialment al quadrant nord-oest d'Espanya.

A més, anticipa variacions a les temperatures, amb màximes que podrien arribar fins als 30 graus a diferents parts del país. També posa l'accent en "l'arribada d'aire fred en altura", cosa que podria influir en les condicions climàtiques.

El pronòstic de Jorge Rey inclou l'arribada d'aire del sud. Provocarà un augment de les temperatures i l'entrada de “pols en suspensió”, un fenomen que pot donar lloc a tempestes de fang.

La inestabilitat serà una constant, i és probable que experimentem episodis tempestuosos, especialment durant el cap de setmana, a regions com Astúries i Galícia, segons els models meteorològics consultats per Jorge.

Muntatge d´un paisatge assolellat i la cara de Jorge Rey
Les temperatures augmentaran els propers dies | Getty Images, @eltiempoconjr

A més, adverteix que aquesta tendència podria continuar a principis de la setmana que ve. Estenent-se a altres zones de la Península, i fins i tot assenyala la possibilitat que les tempestes afectin l'àrea mediterrània.

Tot i això, Jorge emfatitza que encara hi ha certa incertesa en les previsions a llarg termini, cosa que ens insta a romandre atents a les actualitzacions meteorològiques en les pròximes hores.