Muntatge amb una imatge de fons d'un cel ennuvolat i una imatge de Jorge Rey i una altra d'una oreneta volant

Ho diuen les orenetes: Jorge Rey ja sap quin temps tindrem aquesta tardor

Jorge Rey es basa aquesta vegada en les orenetes

L'observació meticulosa i l'anàlisi detallada dels senyals a l'entorn són les claus de les prediccions de Jorge Rey. En el cas de les orenetes, ha notat un patró inusual en el seu comportament migratori. Segons ell, aquests ocells estan avançant la seva migració cap al sud en comparació amb anys anteriors.

Jorge argumenta que les orenetes són criatures altament sensibles als canvis en el clima i la temperatura. La seva anticipació a la migració indica una pertorbació en l'equilibri natural, que ell relaciona amb una tardor més complicada del normal.

Els experts climatòlegs han mostrat tant escepticisme com interès davant de les afirmacions de Jorge. Alguns sostenen que el comportament d'aquesta au podria ser degut a múltiples factors i que relacionar-ho directament amb el clima és una simplificació excessiva. Altres, però, reconeixen que la naturalesa té formes de comunicar-se que sovint passen desapercebudes per als científics.

L'advertiment de Jorge Rey: no falla

Jorge Rey ha tornat a sorprendre en llançar una advertència relacionada amb l'inusual comportament de les orenetes. Conegut per la seva encertada predicció del fenomen meteorològic Filomena, Rey ha demostrat una vegada més la seva capacitat per realitzar pronòstics precisos.

Estan basats en l'estudi de la natura i les tradicions populars que poques vegades han fallat. A mesura que l'estiu arriba al final, les últimes observacions i prediccions prometen una tardor atípica.

La passió de Jorge Rey per la natura ha estat un pilar a la seva vida des de primerenca edat. Amb els seus vols gràcils i la seva presència al cel, les orenetes han estat un dels focus de la seva atenció. Encara que pugui semblar insòlit, Rey ha desenvolupat una capacitat notable per interpretar els seus moviments com un indicador de canvis estacionals.

El seu historial d'encerts ha donat una credibilitat poc comuna als seus pronòstics. La comunitat el veu com un “connector” entre la naturalesa i la societat.

Muntatge amb el jove Jorge Rey i unes formigues entrant al formiguer
Després de tocar el clau amb les formigues, Jorge Rey ha guanyat molta popularitat | Getty Images

La predicció d'un estiu més humit i temperatures per sobre del que és normal ha estat un dels últims èxits de Jorge Rey. Basant-se en el comportament de les formigues voladores, ha aconseguit anticipar amb precisió les condicions climàtiques d'aquesta temporada. La seva habilitat per observar els patrons de comportament dels insectes i traduir-los en pronòstics fiables és un testimoni de la seva agudesa i comprensió única de la natura.

Jorge Rey ho diu clar: una tardor més freda del que és habitual

No obstant, és la seva advertència sobre les orenetes el que ha despertat més atenció. El comportament fora del comú d'aquestes aus ha estat interpretat per Rey com un signe clar de l'arribada primerenca del mal temps.

Això podria significar una tardor més freda del que és habitual. Amb la possibilitat de temperatures que prenguin per sorpresa aquells acostumats a gaudir de Halloween en mànigues curtes.

Muntatge amb el jove Jorge Rey i un carrer negat amb pluja i fulles
Jorge Rey ha deixat clar que no serà una tardor habitual | Europa Press, Cuatro

Els senyals d'advertiment es multipliquen a mesura que el canvi d'estació s'acosta. Un altre animal que ha captat l'atenció de Rey és la vespa, la població del qual inusualment alta suggereix un hivern més gèlid. Una antiga frase popular "Any de vespes, any de tventisques i neu" reforça encara més la idea d'un hivern rigorós.

Amb les onades de calor de l'estiu encara fresques a la memòria, la possibilitat d'una tardor freda pot semblar sorprenent. Tot i això, les interpretacions i observacions de Rey han demostrat tenir una base sòlida.

Ens preparem per acomiadar l'estiu i donar la benvinguda a la tardor, les orenetes i altres indicadors naturals estaran sota escrutini. Es materialitzaran les prediccions de Jorge Rey? Ens enfrontarem realment a una tardor més freda del que s'esperava?

Les respostes, com sempre, es troben a la natura, i l'habilitat de Jorge Rey per llegir els seus senyals.