Muntatge amb una imatge de fons de donuts banyats en xocolata i una altra imatge de dos trossos de pastís, un de nata i maduixes i un altre de xocolata

L'ingredient que es fa servir en pastissos i pastes i no sabies que t'ajuda a aprimar

La majoria el porta a la llista d'ingredients

El món de la nutrició està constantment a la recerca de nous aliments. Sobretot aquells que per les seves propietats nutricionals i medicinals destaquen per sobre de la resta. Estudis recents han revelat que un aliment molt comú a l'elaboració de pastissos i postres pot ser un aliat en la lluita contra l'obesitat i la diabetis.

T'expliquem a continuació quin és aquest ingredient que et pot ajudar en el teu procés per aprimar-te.

No ho sabies: aquest ingredient dels pastissos t'ajuda a aprimar-se

Estudis recents han demostrat que el cacau pot ser un gran aliat per a aquelles persones que busquen aprimar-se. El cacau conté flavonoides, que són antioxidants que ajuden a reduir el risc de malalties cròniques com la diabetis i malalties cardíaques.

Una imatge de fons d'un pa de pessic de xocolata tallat en un plat i en primer pla una imatge de cacau en diferents formes, en pols, en gra i en xocolata
El cacau té propietats que ajuden al metabolisme | Olena Rudo, Alex Dugquem

A més, els flavonoides també tenen un efecte beneficiós en el metabolisme del greix, cosa que pot ajudar a perdre pes. Això sí, cal tenir en compte que parlem del cacau com a tal i no barrejat amb altres ingredients. Si el mengem en pastissos, pastes, galetes o similars, aquest anirà barrejat amb una gran quantitat de sucre i altres ingredients dels quals no hem d'abusar.

"El problema del cacau ve del seu mal ús per part de la indústria alimentària en les últimes dècades, sent incorporat a productes ultra processats amb greixos i sucres", afirma Salena Sainz, dietista nutricionista i directora de Naturae Nutrición .

Investigadors han deduït que el consum de cacau pot reduir la gana i disminuir la ingesta d'aliments. El cacau conté compostos que suprimeixen la producció de l'hormona de la fam, cosa que redueix la sensació de gana i, per tant, ajuda a menjar menys.

A més, el cacau també pot ajudar a controlar els desitjos per aliments dolços. La xocolata amb llet conté grans quantitats de sucre, cosa que pot augmentar el desig de consumir productes palatables. El cacau pur té un sabor amarg i no conté grans quantitats de sucre, cosa que pot ajudar a reduir els desitjos per aliments dolços.

El cacau també pot tenir un efecte positiu en la regulació del sucre a la sang. El consum de cacau ha estat associat amb una millor sensibilitat a la insulina. Això pot ser beneficiós per a les persones que tenen diabetis o estan en risc de desenvolupar-la.

"Les catequines milloren la microbiota intestinal, cosa que converteix el cacau en un prebiòtic capaç d'exercir un paper modulador en l'obesitat pel seu efecte potencial en el metabolisme dels greixos, els carbohidrats i també en la sacietat", afirma Sainz.

Els principals beneficis del cacau

El cacau és un dels aliments més populars i consumits a tot el món, gràcies al seu deliciós sabor i als múltiples beneficis que pot aportar a la salut. De fet, és un aliment molt beneficiós per les seves propietats antioxidants, antiinflamatòries i pel seu contingut de fibra.

A més, pot tenir un impacte positiu a la salut del cor, la funció cognitiva, el pes corporal, el sistema immunològic i la salut digestiva. El consum de cacau ha d'anar acompanyat d'una dieta saludable i equilibrada i d'exercici regular per obtenir els beneficis més grans per a la salut.

Muntatge amb una imatge de fons d´un pastís cobert de cacau i una altra d´unes napolitanes de xocolata en un plat
Tot i que no és bo menjar molta brioixeria, el cacau com a tal és força sa | Getty Images, Pexels

Millora la salut del cor

El cacau conté flavonoides, que són antioxidants que ajuden a protegir les cèl·lules del dany causat pels radicals lliures. A més, els flavonoides també poden ajudar a reduir la pressió arterial i millorar la circulació sanguínia.

Redueix el risc de diabetis

El consum de cacau pot ajudar a millorar la sensibilitat a la insulina. Això significa que el cos pot utilitzar-la millor per processar el sucre a la sang. Això pot ser beneficiós per a les persones que tenen diabetis o estan en risc de desenvolupar-la.

Millora la funció cognitiva

El cacau conté flavonoides que poden millorar la funció cognitiva, incloent-hi la memòria, l'aprenentatge i la capacitat per fer tasques complexes. A més, el cacau també pot millorar l'estat d'ànim i reduir l'estrès, cosa que pot tenir un impacte positiu en la funció cognitiva.

Ajuda a controlar el pes

El cacau pot ser beneficiós per a les persones que busquen aprimar-se, ja que pot reduir la gana i disminuir la ingesta d'aliments. A més, el cacau també pot ajudar a controlar els desitjos per aliments dolços.

Millora la salut de la pell

Els antioxidants presents al cacau poden ajudar a protegir la pell del dany causat pels radicals lliures. A més, el cacau també conté compostos que poden millorar la hidratació i elasticitat de la pell.