Fotomuntatge d'un sopar de Nadal de fons i al capdavant un home preocupat i una persona subjectant bitllets de 50 euros
SOCIETAT

Els hostalers adverteixen del cost dels sopars de Nadal aquest any: a quant pujaran

Tot i la inflació, els catalans no renuncien a la tradició dels sopars de Nadal

Nadal ja és a tocar. I amb ella, també els tradicionals sopars de feina, amb amics i, és clar, amb la família.

Tot i això, és un any en què la inflació està preocupant en excés i productes com l'oli d'oliva, indispensable en la dieta mediterrània, es venen a preu d'or.

Per aquest motiu, els hostalers han volgut avançar quin serà el cost del menú de Nadal d'aquest any, preveient ja l'inici dels sopars tradicionals a partir d'aquest mateix mes de novembre.

Quant costarà el sopar de Nadal aquest any

Els hostalers ho han deixat clar. Aquest Nadal, el sopar serà més car que l'any anterior. Era una cosa previsible, si es té en compte la inflació a què s'han vist sotmesos molts dels productes indispensables al menú per a aquestes festes.

Segons ha assegurat l'associació d'Hostaleria d'Espanya, els catalans gastaran una mitjana de 50 i 60 euros per cobert. I és que, malgrat l'augment de preus generalitzat, el costum de celebrar el típic sopar de Nadal en grup és una cosa ja completament consolidada.

Fotomuntatge de la taula d'un sopar de Nadal i en una rodona vermella, un brindis

Els hostalers també han revelat quins són els dies més escollits per celebrar aquest tipus de sopars. La majoria, asseguren, es duen a terme durant tot el mes de desembre, i els dies entre el 15 i el 17 de desembre són els més elegits.

Durant aquesta setmana, les reserves als restaurants pugen fins a un 60%, segons les dades de la plataforma de reserves TheFork. També són molt sol·licitats els dies entre el 20 i el 26 de desembre.

L'efecte de la inflació: menús "assequibles" i més planificació

Els hostalers també han incidit en el canvi que ha produït a la població la inflació. Segons han afirmat, els espanyols aquest any han optat per planificar més les sortides a menjar fora.

A més, asseguren que intenten buscar menús amb uns preus "assequibles" i barats. L'excepció seria, és clar, el sopar de Nadal. I és que, malgrat la inflació, sembla que no es renuncia a aquesta celebració tradicional d'aquestes dates de l'any.

Així, l'associació hostalera ha deixat clar que els establiments que tenen salons per acollir sopars i dinars de Nadal incrementen la facturació al novembre i al desembre en aproximadament un 50% en comparació dels altres mesos de l'any.

➡️ Societat

Més notícies: