Ho diuen els experts: el formatge saludable que endureix els ossos en només 6 setmanes
Un estudi ha descobert un formatge amb molta història que és capaç de millorar la salut dels nostres ossos
Segons la Fundació Espanyola del Cor, el formatge és una font destacada de calci, per la qual cosa ha de ser bo per als ossos. Juntament amb la vitamina D i la lactosa facilita una absorció més efectiva de nutrients.
A més, el formatge és alt en aminoàcids, àcid fòlic i sals minerals. Però, per sobre de l'anterior, el millor que té el formatge és el sabor i la versatilitat a la cuina, per a molts, com un ingredient imprescindible.
Sabem que, com passa amb tot, no hem d'abusar-ne del consum. Això no vol dir que no hàgim de parar esment a aquest nou descobriment: el formatge que ajuda a la salut dels nostres ossos.
Els experts descobreixen un formatge altament saludable per al sistema ossi
Els experts ens adverteixen dels perills que comporta la ingesta excessiva de formatge. Sobretot en persones amb malalties cardíaques o amb sobrepès, pel seu alt contingut calòric.
Ara bé, no tot són males notícies. Un nou estudi clínic publicat a la revista BMJ Nutrition Prevention & Health ha anunciat que hi ha un tipus de formatge que podria contribuir a la regeneració del nostre sistema ossi.
Aquest estudi suggereix que aquest formatge podria contribuir a augmentar els nivells d'osteocalcina. Aquesta és una hormona importantíssima, relacionada amb la salut dels ossos i les dents, i necessària per al desenvolupament del cervell i el seu funcionament.
El nostre estimat descobriment és el formatge jarlsberg. Un formatge originari de Noruega que va ser produït durant el segle XIX al comtat que porta el seu nom i la recepta del qual va tornar a descobrir-se als anys cinquanta.
Aquest formatge preveu el desgast dels ossos sense afectar el colesterol
Els investigadors van fer proves en 66 dones sanes. I van trobar que una petita porció d'aquesta varietat de formatge suau i semitou podria ajudar a prevenir la pèrdua de densitat òssia.
La pèrdua de densitat òssia, és a dir, el desgast dels ossos, està associada amb l'osteopènia o l'osteoporosi. El millor és que això passa sense necessitat d'incrementar el colesterol LDL perjudicial al nostre organisme.
Durant 6 setmanes, es va assignar aleatòriament una porció diària de 57 grams de Jarlsberg o 50 grams de formatge Camembert a les participants. En acabar aquest període, els grups van intercanviar els tipus de formatge.
Es va observar que el formatge Jarlsberg, en comparació del Camembert, és alt en vitamina K2, també coneguda com a menaquinona (MK). Les anàlisis de sang realitzades a les dones van demostrar la hipòtesi.
Els marcadors bioquímics clau del recanvi ossi van augmentar significativament després de 6 setmanes al grup que va consumir Jarlsberg. Mentre que no es van observar canvis significatius al grup que va consumir Camembert.
Notícies com aquesta, no són poc per alegrar-nos el dia. Ara ja sabem a quin formatge acudir perquè la nostra salut òssia millori i, a sobre, tenim un nou formatge per descobrir!
Més notícies: