Muntatge amb una imatge de fons d´una nevera plena i en primer pla una altra imatge d´una mà d´una persona amb un producte per netejar una nevera

Cada quant hauries d'estar netejant la teva nevera i com fer-ho fàcilment

És la manera d'aconseguir que estigui perfecta i funcioni adequadament

Si hi ha un electrodomèstic imprescindible a la cuina, a més de la vitroceràmica, és la nevera. I és que és la que s'encarrega de mantenir els aliments en bon estat perquè els puguem consumir amb total i absoluta seguretat. Per aquest motiu, és imprescindible que es mantingui en perfectes condicions d'higiene.

Precisament de la seva neteja te'n parlarem. En concret, et donarem a conèixer cada quant és necessari procedir a netejar-la. I després, a més, us indicarem uns trucs per aconseguir que el resultat sigui impecable.

La periodicitat amb què cal netejar la nevera

Mantenir el frigorífic impol·lut és una qüestió d'higiene. Però també és necessari perquè funcioni adequadament i mantingui els aliments en les condicions adequades.

I aquí és quan sorgeix la pregunta: cada quant cal netejar-la a fons? Doncs, segons els experts en la matèria, l'ideal és que aquest pas es faci cada dos mesos.

Això sí, cal tenir present que hi ha parts de la nevera que, tanmateix, requereixen una neteja més habitual. Aquest seria el cas de la porta, que la pots tacar al obrir-la, tenint les mans brutes de cuinar. A ella és important passar-li una baieta cada dos dies.

De la mateixa manera, els calaixos que posseeix aquest electrodomèstic també és recomanable netejar-los freqüentment i és que es poden embrutar pels aliments que allotgen. En efecte, l'ideal és emprendre aquesta tasca d'higiene a fons de manera setmanal.

Muntatge amb una dona col·locant menjar a la nevera i un cercle amb un tick verd
Mantenir la nevera neta i ordenada millora les condicions del menjar que posem dins | Getty Images

Els millors trucs per netejar la nevera

Quan tens clar cada quant posar en perfectes condicions d'higiene al frigorífic, arriba el moment que descobreixis alguns dels millors trucs per fer-ho. I el primer, i un dels més importants, és que sempre, quan l'hagis de netejar a fons, la desconnectis del corrent. És la manera d'evitar que pugui passar un accident i pateixis una descàrrega.

El segon consell és que, encara que hi ha a la venda productes específics per adequar aquest electrodomèstic, pots preparar una barreja casolana per deixar-lo com a nou. La barreja s'elabora a partir de 500 mil·lilitres d'aigua i uns 30 grams de bicarbonat.

Un cop la tinguis llesta, després d'haver dissolt adequadament el bicarbonat esmentat, el que hauràs de fer és aplicar-la a l'interior de la nevera amb ajuda d'una esponja. Deixa-la que actuï al voltant de set minuts i, passat aquest temps, retira-la amb un drap o baieta neta.

Imatge d'una nevera buida i un home netejant-la i una altra imatge de la mà d'una persona passant-li una baieta a la nevera
És important no utilitzar materials tòxics o que puguin malmetre la nevera | Getty Images, Elnur

Una dada que cal tenir en compte: abans d'executar aquest truc deixa buit el frigorífic. Sí, treu tots els productes i retira també les lleixes i calaixos. D'aquesta manera podràs emprendre la neteja de manera més còmoda i senzilla.

Així mateix, has de tenir present que les taques més resistents que tinguis en aquest electrodomèstic és més fàcil retirar-les posant en pràctica un altre truc casolà.

Exactament, el que has de fer és, en una galleda o recipient, barrejar el suc d'una llimona, una tassa de vinagre blanc i una altra tassa d'aigua calenta. Quan tinguis llest el producte, mulla-hi una esponja i retira amb facilitat les restes d'aliments que hagin quedat enganxades a la nevera.

Finalment, si vols deixar com a noves les juntes o els racons de difícil accés hi ha una alternativa ràpida i senzilla. Prepara una barreja amb 500 mil·lilitres d'aigua i el suc de tres llimones. A la mateixa, xopa un raspall de dents que no facis servir i aplica-ho amb energia a les àrees citades, veuràs que queden impecables.