Hamburguesa i el xef José Andrés
SOCIETAT

L'hamburguesa preferida del xef José Andrés que uneix les cuines americana i espanyola

El conegut xef ha promocionat aquesta hamburguesa a les seves xarxes socials que es pot tastar al seu restaurant

Avui és el Dia Mundial de l'Hamburguesa i volem que coneguis la favorita del xef José Andrés. Aquesta hamburguesa es pot degustar al multiespai Mercat Little Spain. Aquest es troba a Nova York i proposa diferents plats que fan servir la gastronomia espanyola com a base.

En aquest indret gastronòmic creat per José Andrés i els germans Ferrán i Albert Adrià es pot degustar una deliciosa hamburguesa. Aquesta es promociona com a Ibèric Smash Burger, com s'ha pogut veure a les xarxes socials. A més, José Andrés li ha donat la categoria de ser la seva "hamburguesa favorita".

Com és l'hamburguesa preferida del xef José Andrés?

A l'espai Mercat Little Spain hi treballen diferents xefs de prestigiosa reputació. S'encarreguen d'oferir al públic americà diferents interpretacions de la gastronomia espanyola. La principal referència que utilitzen tots ells són les tapes, una cosa realment significativa del nostre país.

En aquest cas, el xef Nicolás López Pelaz ha creat aquesta hamburguesa que ha conquerit José Andrés. Gràcies a ella s'uneix una cosa tan americana com l'hamburguesa amb el toc espanyol que tenen els ingredients. I és que per poder-la elaborar es fa servir, entre altres productes, carn de porc ibèric.

A més d'aquest tipus de carn, també hi ha altres ingredients que ens porten mentalment a Espanya. Per exemple, també podem trobar que porta pernil ibèric, pebrots i formatge. Tot això s'introdueix en dues llesques de pa brioix i s'hi afegeix maionesa.

Així es prepara l'hamburguesa preferida del xef José Andrés

1. Preparem els pebrots

En primer lloc, haurem de netejar els pebrots per dins i per fora. Començarem per passar-ho per aigua i tallar-los la cua. Seguidament, traurem les llavors fins que l'interior quedi net.

Ara, en una paella gran on càpiguen els pebrots posem oli d'oliva. Esperem que aquest s'escalfi i col·loquem tots els pebrots. Els anem fent a poc a poc fins que veiem que ja estan enllestits.

2. Fem les hamburgueses

Aquesta smash burger es compon de dues hamburgueses d'uns 60 grams cadascuna. Per fer-les, partirem de dues boles de carn de porc ibèric. Després, preparem la paella o la planxa perquè estigui ben calenta quan les posem.

És el moment de donar-los el toc smash buscant que quedin com més fines millor, aixafant-les amb una espàtula. Quan la carn s'hagi torrat, serà el moment de posar el tall de formatge perquè aquesta es vagi fonent. També podem aprofitar per posar els trossos de pa a torrar com més ens agradin.

3. Muntem l'hamburguesa

L'últim pas és muntar l'hamburguesa perquè estigui a punt per menjar-la. Ara arriba el moment de posar l'hamburguesa al pa en forma d'espiral, encara que hi podem posar la salsa que més ens agradi.

Després posem l'hamburguesa amb el formatge i per sobre els pebrots fregits i els talls de pernil ibèric. Se t'acudeix un pla millor per celebrar el Dia Mundial de l'Hamburguesa?

➡️ Societat

Més notícies: